Πάτρα: Το Ρίο ζητά να γίνει πράσινος ο γκρι τοίχος της οδού Σταυροπούλου

Πρόταση στον Δήμο Πατρέων κατέθεσε η κοινότητα του Ρίου για φύτευση αναρριχητικών φυτών στον γκρι τοίχο που έχει υψωθεί στην οδό Σταυροπούλου μετά τα έργα της Ολυμπίας Οδού.

Πάτρα: Το Ρίο ζητά να γίνει πράσινος ο γκρι τοίχος της οδού Σταυροπούλου Το καλοκαίρι του 2021 φυτεύτηκαν 23 σφένδαμοι, αλλά χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση του πρασίνου

Τρόπους για να αλλάξουν την εικόνα της περιοχής που ζουν και κυκλοφορούν ψάχνει το τοπικό συμβούλιο του Ρίου, καθώς με την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού εκτιμούν ότι η οδός Σταυροπούλου (παράλληλη με την Εθνική Οδό) έχει μετατραπεί σε έναν δρόμο δίπλα από έναν τεράστιο γκρι τοίχο.

Τις προηγούμενες ημέρες, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νικολίτσα Μπετιχαβά προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα πρόταση στο συμβούλιο. Αρχικά ενημέρωσε ότι πρόσφατα επί της οδού Σταυροπούλου φυτεύτηκαν 23 σφένδαμοι, αλλά θεωρεί πως η περιοχή χρειάζεται εμπλουτισμό με κατάλληλο χώμα για να μπορέσουν να αναπτυχθούν σωστά καθώς το έδαφος είναι πετρώδες.

«Επίσης, η οδός Β. Σταυροπούλου είναι η είσοδος για την κοινότητά μας και δυστυχώς μετά την αποπεράτωση της Ολυμπίας οδού στην κοινότητά μας έμειναν οι τεράστιοι τσιμεντένιοι τοίχοι που έχουν αλλάξει το κλίμα στους περιοίκους. Τα όμβρια ύδατα του νέου αυτοκινητοδρόμου πέφτουν στα κοινοτικά αυλάκια μας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν οι κάθετοι οδοί στην Β. Σταυροπούλου και Ανδρέα Πίττα. Το γεγονός μάλιστα ότι η Β. Σταυροπούλου δεν ασφαλτοστρώθηκε εκ νέου, τα πεζοδρόμια δεν έχουν το ικανοποιητικό πλάτος σε όλο το μήκος της οδού, τα απεριποίητα πρανή εδάφη με χόρτα και ακλάδευτα δέντρα, η λάθος σήμανση στη συμβολή Βουρλούμη και Β. Σταυροπούλου, αλλά και όλα όσα έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο Κοινοτικό Συμβούλιο, είναι ζητήματα στα οποία δεν λάβαμε ποτέ απάντηση» τόνισε η πρόεδρος στο συμβούλιο.

Για να αλλάξει η εικόνα της περιοχής, το τοπικό συμβούλιο πρότεινε στον Δήμο Πατρέων «να κάνει πράσινο το γκρι με αναρριχόμενα φυτά στον τσιμεντένιο τοίχο από Β. Σταυροπούλου ως Σώμερσετ, καθώς και τον εμπλουτισμό του εδάφους με κατάλληλο χώμα σε όλο το μήκος της οδού και να βοηθήσει με κοινές ενέργειες μαζί μας την ανάληψη υποχρέωσης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ολυμπίας οδού απέναντι στους κατοίκους της κοινότητάς μας». Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου εκτός της Αγγελικής Σχοινά.

Εναλλακτική πρόταση με τέχνη δρόμου

Η τοπική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισε την πρόταση επειδή αν και συμφωνεί με τα περισσότερα επιχειρήματα της Προέδρου, εκτιμά ότι η τοποθέτηση αναρριχητικών φυτών θα εντείνει το πρόβλημα των τρωκτικών στην περιοχή. «Ενδέχεται η τοποθέτηση αναρριχητικών φυτών να διογκώσει το πρόβλημα διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία φωλιών. Θα πρότεινα σε κάποιο δια ζώσης κοινοτικό συμβούλιο να διαβουλευτούμε πάνω στους τρόπους που θα μπορούσαμε να επιτύχουμε την αισθητική αναβάθμιση της οδού χωρίς να δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα. Μια λύση θα ήταν ίσως η δημιουργία κάποιων έργων δρόμου (street art) σε συνεργασία με καλλιτέχνες της πόλης μας» αντιπρότεινε η κ. Σχοινά.

Τελικά πέρασε η πρόταση της προέδρου Νικολίτσας Μπετιχαβά και θα προταθεί στον Δήμο της Πάτρας να προχωρήσουν οι ενέργειες για να γίνει «πράσινο το γκρί».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντώνης Ζήβας: «Τις έφαγε» και δικάζεται κι από πάνω!
Σάλος σε νοσοκομείο της Πάτρας: Εργαζόμενη έχει να πατήσει στη δουλειά της 4 χρόνια!
Πάτρα: Η κόρη του 69χρονου που κατέρρευσε στα εξωτερικά του ΠΓΝΠ μιλά στην «Π»
Πολιτική Προστασία: «Κίτρινος συναγερμός» για τον κίνδυνο πυρκαγιάς την Πέμπτη 18 Αυγούστου