Πάτρα: Το σπιράλ σε γειτονιές που «διαμαρτύρονται» – Περιοδείες στελεχών ΦΩΤΟ

Ο Πέτρος Ψωμάς σε Προσφυγικά, Άνω Συχαινά, Πλατεία Όλγας και Πλατεία Κύπρου

Το σπιράλ σε γειτονιές της Πάτρας που «διαμαρτύρονται»

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» αναφέρει:

Πληθαίνουν τελευταία οι εκκλήσεις διαμαρτυρόμενων δημοτών της Πάτρας για μία σειρά ζητημάτων που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους. Μη βρίσκοντας ανταπόκριση στον Δήμο Πατρέων και τις υπηρεσίες του, οι συμπολίτες μας καταφεύγουν στην αναζήτηση στήριξης από την αντιπολίτευση. Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα ο Πέτρος Ψωμάς και η δημοτική παράταξη σπιράλ δέχτηκαν αιτήματα να συναντηθούν με δημότες που ήθελαν να καταθέσουν συγκεκριμένα αιτήματα και παράπονα προς τη δημοτική αρχή. Έγιναν ήδη τέσσερις περιοδείες και συναντήσεις – «αυτοψίες» σε Προσφυγικά, Άνω Συχαινά, Πλατεία Όλγας και Πλατεία Κύπρου.

Στα Προσφυγικά οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ολόκληρες γειτονιές με τα εν εξελίξει έργα της ανάπλασης να συνεχίζονται άναρχα, αργά, χωρίς χρονοδιάγραμμα και ενημέρωση και με πολλά σημεία δρόμων και πεζοδρομίων να είναι άκρως επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων. Παράλληλα υπάρχει τεράστια ανησυχία για την απώλεια θέσεων στάθμευσης μετά την ολοκλήρωση των έργων, ενώ καταγράφηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και παράπονα και για την πλημμελή αποκομιδή των απορριμμάτων, κυρίως των ογκωδών.

Το σπιράλ σε γειτονιές της Πάτρας που «διαμαρτύρονται»

Στα Άνω Συχαινά δημότισσα δηλώνει αγανακτισμένη για τη μηδενική ανταπόκριση του δήμου σε επανειλημμένα αιτήματά της να καθαριστεί δημοτικό οικόπεδο, δίπλα στο παλαιό δημοτικό σχολείο. Μία τεράστια συκιά είναι εστία μόλυνσης, κρύβει φίδια στα φυλλώματά της και θα αποτελεί απειλή για τα παρακείμενα σπίτια σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Στις οδούς Έλληνος Στρατιώτου, Κύπρου και Λεμεσού (πέριξ της Πλατείας Κύπρου) 240 κάτοικοι και επαγγελματίες έχουν συλλέξει υπογραφές και ζητούν δημοτική αστυνόμευση και παρέμβαση για μια σειρά από ζητήματα παραβατικής συμπεριφοράς συμπολιτών τους που δυσχεραίνουν τη ζωή τους και άπτονται των αρμοδιοτήτων του δήμου. Μεταξύ άλλων «καταγγέλλουν» κατάληψη δημόσιων χώρων, εστίες μόλυνσης, καθημερινή ηχορύπανση και πολλαπλές οχλήσεις.

Το σπιράλ σε γειτονιές της Πάτρας που «διαμαρτύρονται»

Τέλος στην Πλατεία Όλγας περίοικοι και περαστικοί δηλώνουν απελπισμένοι για την εικόνα που παρουσιάζει και για την αδιάφορη στάση της δημοτικής αρχής. Η αντιπροσωπεία του σπιράλ δεν δυσκολεύτηκε να εντοπίσει τις εστίες μόλυνσης, κινδύνου, αισθητικής υποβάθμισης, φθοράς δημοτικής περιουσίας κλπ. Από τα παγκάκια και την παιδική χαρά, μέχρι τα αγάλματα και τα συντριβάνια, από τους πίνακες ανακοινώσεων και τα κηπάρια, μέχρι την πλακόστρωση και τα φωτιστικά, η πλατεία όχι μόνο δεν αποπνέει την «εικόνα πόλης» για την οποία κόπτεται ο δήμαρχος, αλλά αποτελεί μια ντροπιαστική εικόνα στο κέντρο της Πάτρας.

Τον Πέτρο Ψωμά συνόδευσαν κατά τις επισκέψεις αυτές τα μέλη της παράταξης: Θάνος Δούρος, Σοφία Στεφανοπούλου (δημοτικοί σύμβουλοι), Ανδρέας Κοσμάτος (γραμματέας), Τάκης Χρονόπουλος (διαμερισματικός σύμβουλος), Ευαγγελία Βαβαρούτα (μέλος Πολιτικής Γραμματείας), Μαρία Μπέλμπα, Γιώργος Μπατάλης (μέλη Πολιτικού Συμβουλίου), Ελένη Χριστοπούλου, Εμμανουέλα Σακοράφα και Μαρία Ντζελβέ (μέλη).

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε εργοτάξιο στη Λεπενού: Νεκρός ένας 52χρονος, πληροφορίες για αγνοούμενο και τραυματίες, η στιγμή της έκρηξης ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Βόμβα μεγατόνων από τον Αποστολάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;

Στεγαστικό: Παρεμβάσεις για την αύξηση της προσφοράς κατοικίας με στόχο τη μείωση των ενοικίων

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ξεκινά η δίκη, το έμβασμα που «μαρτυρά» τους ηθικούς αυτουργούς

Λύτρας: Επεισόδιο μέσα στη φυλακή, τι συνέβη