Πάτρα: Τρεις τελευταίες παραστάσεις για το «Ντέζα Βου» του «Ρεφενέ» στις 18,19 και 20 Νοεμβρίου

Η κεντρική ιδέα του έργου, αυτή η ανελέητη ρουτίνα της καθημερινότητας που συνθλίβει όνειρα και ελπίδες, η στείρα επανάληψη και η συνεχής αναβολή για ένα καλύτερο αύριο, «κατέβηκε» στη πλατεία του θεάτρου κι έγινε χαμόγελο στα χείλη των θεατών.

Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας Ρεφενέ

Στις πρώτες παραστάσεις του Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ», αρκετοί από τους θεατές προσήλθαν στο θέατρο με την περιέργεια, πως είναι δυνατόν μια κινηματογραφική επιτυχία σαν τη «Μέρα της Μαρμότας» να αποδοθεί στο θεατρικό σανίδι.

Ο γρήγορος ρυθμός δηλαδή, της εναλλαγής των σκηνών και τα πισωγυρίσματα στον χρόνο, πως γίνεται –χωρίς τη βοήθεια του μοντάζ- να γίνουν κατανοητά; Κι όμως, μεγάλο μέρος του κοινού, που γνώριζε καλά την ταινία, έτριβε στη κυριολεξία τα μάτια του με το αποτέλεσμα. Έτσι κι αλλιώς την πρώτη προσαρμογή την είχε κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας D. Rubin το 2016 για το θέατρο «The Old Vic» του Λονδίνου.

Η μετάφραση όμως των πατρινών ερασιτεχνών, η διασκευή, η μουσική επένδυση, τα κοστούμια και τα σκηνικά (ζωγραφισμένε στο χέρι), η ερμηνεία των ρόλων μαρτυρούσαν μια πολύμηνη ομαδική δουλειά, για την οποία άλλωστε φημίζεται το «Ρεφενέ». «Μπράβο» άκουγες συνέχεια, στα πηγαδάκια που σχηματίζονταν μετά το πέσιμο της αυλαίας, «…δεν το περίμενα!»

Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας Ρεφενέ

Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας Ρεφενέ

Η κεντρική ιδέα του έργου, αυτή η ανελέητη ρουτίνα της καθημερινότητας που συνθλίβει όνειρα και ελπίδες, η στείρα επανάληψη και η συνεχής αναβολή για ένα καλύτερο αύριο, «κατέβηκε» στη πλατεία του θεάτρου κι έγινε χαμόγελο στα χείλη των θεατών. Υπήρχαν βέβαια και στιγμές συγκίνησης κι όλα τούτα οδήγησαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος. Διερευνήθηκε η πιθανότητα να δοθεί μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, όμως δυστυχώς, ανειλημμένες υποχρεώσεις των συντελεστών δεν το επέτρεψαν. Μη το χάσετε!

Διανομή με αλφαβητική σειρά Αβραντινής Χρήστος (ΦΡΕΝΤ, ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ) Αγγελοπούλου Ελένη (ΕΚΦΩΝΗΤΡΙΑ, ΝΑΝΣΥ, ΝΟΣΟΚΟΜΑ) Γαλιατσάτου Ειρήνη (ΡΙΤΑ) Γιαλυψός Φάνης (ΤΣΑΜΠΥ, ΒΟΗΘΟΣ ΣΕΡΙΦΗ) Γιαννόπουλος Ανδρέας (ΤΖΕΝΣΟΝ, ΜΠΑΡΜΑΝ) Καρβέλης Δημήτρης (ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ, ΛΑΡΥ, ΤΖΕΦ) Κουτρούκη Λιλή (Κα ΛΑΓΚΑΣΤΕΡ, ΓΙΑΤΡΟΣ 1) Λειβαδά Κατερίνα (ΕΚΦΩΝΗΤΡΙΑ, ΝΤΟΡΙΣ, ΡΑΛΦ) Μελλά Χρύσλα (ΝΤΕΠΥ, ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΙΑΝΟΥ) Σίδερης Θοδωρής (ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ, ΝΕΝΤ, ΓΚΑΣ) Σκιαδαρέσης Ανδρέας (ΦΙΛ ΚΟΝΟΡΣ) Σπετσιέρης Ελευθέριος (ΣΕΡΙΦΗΣ) Στεφανίδης Θεόδωρος (ΜΠΑΣΤΕΡ, ΓΙΑΤΡΟΣ 2)

Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας Ρεφενέ

Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας Ρεφενέ

Οι τρεις τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν στο κινηματοθέατρο «Πάνθεον» την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 9.30 το βράδυ και το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ.

Προπώληση στο θέατρο (2 ώρες πριν κάθε παράσταση) και στα τηλέφωνα 2610-221429 & 6989-651091 (10:00-14:30 & 18:00-21:00 καθημερινά)

* Φωτογραφία: Φώτης Παλαιολόγος

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων
tom-cruise
Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας
The Fabelmans