Πάτρα – Βαρουφάκης: Στηρίζουμε τον Πελετίδη

«Στηρίζουμε τον Πελετίδη γιατί αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει μια ριζοσπαστική λαϊκή ενότητα πέραν κομματικών ορίων», δήλωσε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, Γιανης Βαρουφάκης για τον Δήμαρχο Πατρέων.

Κώστας Πελετίδης

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης για να συνομιλήσουν για τα προβλήματα της πόλης.

Ο κ. Πελετίδης έθεσε στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 τα προβλήματα της χρηματοδότησης των δήμων και της έλλειψης προσωπικού, αλλά και της “επέλασης” των ιδιωτών εργολάβων με βούληση των μνημονιακών Κυβερνήσεων σε όλα τα πεδία και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης από την πλευρά του επισήμανε ότι αυτή η ιδιωτικομανία της σημερινής και των προηγούμενων μνημονιακών Κυβερνήσεων παραβλέπει το κοινωνικό κεφάλαιο των ανθρώπων ενώ επισήμανε πως όλα αυτά δεν συνιστούν απλώς ιδεοληψία της Κυβέρνησης, αλλά ότι με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωση: “Συνηθίζουμε να επισκέπτομαι τον Δήμαρχο Πελετίδη γιατί για εμάς είναι κορυφαίος Δήμαρχος στην Επικράτεια για δύο λόγους: πρώτον, γιατί αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει μια ριζοσπαστική λαϊκή ενότητα πέραν κομματικών ορίων και το δεύτερο είναι γιατί είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι πολύ ανοικτός στη συζήτηση των προοδευτικών δυνάμεων όσον αφορά στη μεγάλη απειλή που αντιμετωπίζει ο Δήμος του αλλά και γενικότερα όλοι οι Δήμοι.

Γιατί αυτή τη στιγμή, και αυτό προέκυψε από την πρόσφατη ΚΕΔΕ -ο κ. Πελετίδης με ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα εκεί-, είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μία Κυβέρνηση που έτσι όπως έχει καταστρέψει το Δημόσιο μέσα από το αφήγημα του επιτελικού κράτους θέλει και επιτελικούς Δήμους. Γιατί θέλει Δήμους που να μην έχουν τη δυνατότητα με ιδίους πόρους να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, να φτιάχνουν παιδικούς σταθμούς, να φτιάχνουν σχολεία, να φτιάχνουν δομές. Δεν τους δίνει τη δυνατότητα. Τους δίνει, υποτίθεται, μια έμμεση χρηματοδότηση με το κομμάτι, με το κεφάλι που αφαιρεί από το Δήμο τη δυνατότητα να προγραμματίσει, και αυτό είναι το τέλος του Δήμου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Πατρέων, τον Δήμαρχο Πελετίδη, εμείς στηρίζουμε τον συγκεκριμένο Συνδυασμό, τον συγκεκριμένο Δήμαρχο, θα το κάνουμε και στις επόμενες εκλογές. Θεωρούμε ότι η Πάτρα είναι μία πόλη που πάνω στις πλάτες της στηρίζεται η ελπίδα για μία επαναβιομηχάνιση της χώρας. Η νεκρή εγκαταλελειμμένη βιομηχανική ζώνη σηματοδοτεί αυτή τη στιγμή για εμάς αυτήν την χαμένη ευκαιρία αλλά και την ελπίδα ότι μπορούμε να φέρουμε νέες πράσινες τεχνολογίες στη χώρα, σε χώρους όπως η αποβιομηχανοποιημένη τέως βιομηχανική ζώνη της Πάτρας.

Ο Δήμαρχος, η κοινωνία το θέλουν, η Ελλάδα το έχει ανάγκη. Είναι ντροπή για την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχει πάει για πράσινες τεχνολογίες να παραχθούν ξανά σε βιομηχανικούς χώρους στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας”.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Βαρουφάκη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο λαός της Πάτρας και ο Δήμος.

Ο Κ. Πελετίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης, σημειώνοντας ότι ενώ ο Δήμος Πατρέων, με βάση τον Καλλικρατικό νόμο, δικαιούται να παίρνει 90 εκ. ευρώ το χρόνο χρηματοδότηση από το κράτος, τελικά παίρνει μόνο 24 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή αγωνίζεται και διεκδικεί τα ποσά που παρακρατούνται.
Είπε επίσης ότι η υποχρηματοδότηση με την απαγόρευση των προσλήψεων προσωπικού, που έχει επιβληθεί στους

Δήμους, συνθέτουν την πολιτική με την οποία θέλουν να οδηγήσουν τις δημοτικές υπηρεσίες σε χέρια ιδιωτών εργολάβων, με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει και να ξαναπληρώνει για αγαθά και υπηρεσίες που δικαιούται να έχει δωρεάν, γιατί ήδη έχει πληρώσει με βαριά και άδικη άμεση και έμμεση φορολόγηση στο κράτος.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, ακόμη, στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της πόλη μας.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments