Πάτρα-Βιολογικός Καθαρισμός: Γιατί δε συνδέεται η Παραλία Προαστίου

Η επέκταση στον Βιολογικό Καθαρισμό στην Πάτρα ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας.

Πάτρα-Βιολογικός Καθαρισμός: Γιατί δε συνδέεται η Παραλία Προαστίου Σταδιακά και με δοκιμές θα λειτουργήσει το δίκτυο αποχέτευσης λέει ο Ανδρέας Παπανικήτας όταν έρθει η ώρα

Η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Πατρέων ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας γεγονός που έφερε πολλά χαμόγελα στις περιοχές που πρόκειται να ενταχθούν στο δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Πατρέων.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» των προηγούμενων ημερών όμως, προκάλεσε αρκετές ερωτήσεις και απορίες κυρίως από κατοίκους των βόρειων περιοχών της πόλης.

 

Πάτρα- Βιολογικός Καθαρισμός: Εγινε η αρχή στο πρώτο μεγάλο έργο του 2022

 

Πάτρα-Βιολογικός Καθαρισμός: Γιατί δε συνδέεται η Παραλία Προαστίου Η «Π» συγκέντρωσε τα όσα θέλουν να μάθουν οι κάτοικοι των βόρειων περιοχών και κατέθεσε τις ερωτήσεις στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα ώστε να απαντήσει.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ

Αρχικά, μια πρώτη απορία, έχει να κάνει με την περιοχή της Παραλίας Προαστίου. Πρόκειται για μια περιοχή που είναι ενταγμένη στον Δήμο Πατρέων εδώ και 100 χρόνια, αλλά ακόμα δίκτυο αποχέτευσης δεν έχει δει. Οπως τόνισε κάτοικος της περιοχής στην «Π»: «Τα λύματα από τον Αγιο Βασίλειο και το Ρίο θα περνάνε μέσα από τη συνοικία μας και θα αφήνουν μόνο τις ευωδίες τους», καθώς η συγκεκριμένη περιοχή δεν βρίσκεται εντός του σχεδίου ένταξης στο δίκτυο.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο κ. Παπανικήτας απαντά: «Εχει απασχολήσει αρκετά η Παραλία Προαστίου, τόσο εμάς όσο και το Δήμο Πατρέων. Για να μπορέσει να δημιουργηθεί δίκτυο αποχέτευσης, χρειάζεται προηγουμένως να έχουν διανοιχθεί δρόμοι. Γνωρίζω πως έχουν γίνει ενέργειες από την πλευρά του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση και υπάρχει πρόοδος. Μόλις ανοίξουν οι δρόμοι, επειδή μιλάμε για περιοχή που δεν είναι μεγάλη σε έκταση, οι δυνάμεις της ΔΕΥΑΠ μπορούν να υποστηρίξουν τη μελέτη του έργου».

 

ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

Επιπλέον, μία δεύτερη απορία από αρκετούς αναγνώστες του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου είναι αν το δίκτυο αποχέτευσης που κατασκευάστηκε πριν από σχεδόν μία δεκαετία, θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες μόλις τεθεί σε λειτουργία. Η απορία βασίζεται κυρίως στο ότι οι αγωγοί και οι αντλίες έχουν τοποθετηθεί εδώ και χρόνια και ενδεχομένως να παρουσιαστούν προβλήματα.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ αναφέρει σχετικά με την ανησυχία: «Θεωρούμε πως δεν θα υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ας μην ξεχνάμε πως προτού τεθεί σε πλήρη λειτουργία το δίκτυο, θα γίνουν δοκιμές. Ενώ είναι σημαντικό ότι οι συνδέσεις των περιοχών θα γίνουν σταδιακά, επομένως θα γίνονται έλεγχοι σε κάθε σημείο».

 

Προωθεί αναβάθμιση εγκαταστάσεων

Παράλληλα, έγινε γνωστό στην «Π» πως από τη ΔΕΥΑΠ έχει υποβληθεί προς έγκριση μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για όλο τον Δήμο Πατρέων ώστε να προχωρήσουν εργασίες αναβάθμισης στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις των δικτύων της ΔΕΥΑΠ.
Βέβαια, δεν λείπουν οι μουρμούρες από την πλευρά της ΔΕΥΑΠ, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει καθυστερήσει να εγκρίνει την μελέτη, η οποία μάλιστα έχει κατατεθεί από τις αρχές του καλοκαιριού. Εκφράζεται μεν βεβαιότητα πως έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και εν τέλει θα λάβει το «πράσινο φως», αλλά από την άλλη η καθυστέρηση ενοχλεί, αφού θα ήθελαν στον Οργανισμό να τρέξουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου και του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΡΗΣΙΜΑ