Πάτρα: Βραδιές γεμάτες θέατρο στην Κρήνη

Το σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν οι δύο πρώτες παραστάσεις του «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κρήνης», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

θέατρο

Δύο βραδιές γεμάτες θέατρο, ήταν αυτές που σηματοδότησαν το σαββατοκύριακο που πέρασε, την έναρξη των παραστάσεων του «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κρήνης», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.
Το ομώνυμο θέατρο, έγινε σημείο αναφοράς και «προάγγελος» επιτυχίας για την συγκεκριμένη ενότητα με τους φίλους του θεάτρου να δίνουν δυναμικό παρών.
Τον κύκλο των φετινών παραστάσεων άνοιξε η Θεατρική Ομάδα «από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, η οποία παρουσίασε το έργο του Φρίντριχ Ντύρενματ: «Η Επιστροφή», σε διασκευή – σκηνοθεσία Φώτη Λάζαρη.
Τα στοιχεία της μαύρης κωμωδίας, είναι αυτά που κυριάρχησαν στο έργο, μέσα από την οποία η θεατρική ομάδα «από κοινού», κυριολεκτικά και μεταφορικά, έκανε τη δική της «Επιστροφή» και προσκάλεσε σε αυτή μέσα από τη δύναμη της θεατρικής τέχνης, το κοινό της περιοχής.
Την παράσταση της δεύτερης ημέρας παρακολούθησε ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απήχηση που έχει στο κοινό το «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κρήνης», ενώ ανακοίνωσε ότι του χρόνου ο χώρος θα έχει ανακαινιστεί πλήρως.
Η παράσταση θα ανέβει εκ νέου τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιουλίου.