Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εφημερίες το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου – Αντιμετώπιση του επείγοντος χωρίς αναμονή και πίεση

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται άμεσα χωρίς να ταλαιπωρούνται με ώρες αναμονής στα νοσοκομεία, στα οποία θα φτάνουν μόνο τα περιστατικά που έχουν ανάγκη εξειδικευμένης αντιμετώπισης και νοσηλείας.

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εφημερίες το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου - Αντιμετώπιση του επείγοντος χωρίς αναμονή και πίεση

Με 27 άτομα έμπειρο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και άλλο προσωπικό σε πλήρη ετοιμότητα, άνοιξε χθες την πρώτη εφημερία του Σαββατοκύριακου το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου).

Η πρώτη ασθενής έφτασε στις 8:10 το πρωί. Διαγνώστηκε με ιογενή φαρυγγίτιδα,  εξετάστηκε και ακολούθως της χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Παρ’ ότι ήταν η πρώτη μέρα εφημερίας του, οι πολίτες το είχαν πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ κι έτσι αναζήτησαν βοήθεια για το ιατρικό τους πρόβλημα, στο Κέντρο Υγείας αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της μετακίνησης και πολύωρης αναμονής στο εφημερεύον νοσοκομείο.

«Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση της κοινωνίας και η παροχή ποιοτικού επιπέδου φροντίδας υγείας στον πολίτη, τον οποίο και υπηρετούμε» ανέφερε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης που βρέθηκε πρωί – πρωί στο Κέντρο Υγείας θέλοντας να ευχαριστήσει το προσωπικό που πλαισίωσε την εφημερία και να παρέμβει σε τυχόν δυσλειτουργίες που πιθανόν να επιφύλασσε η έναρξη της λειτουργίας του Σαββατοκύριακου.

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εφημερίες το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου - Αντιμετώπιση του επείγοντος χωρίς αναμονή και πίεση

«Υπάρχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων όπως σ’ ένα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Νοσοκομείου. Επί της ουσίας έχουμε ένα ΤΕΠ μέσα στην πόλη από τις 8.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ» σημείωσε ανακοινώνοντας ότι στις επόμενες εφημερίες θα ενταχθούν και νέες ειδικότητες, όπως γυναικολόγος, γαστρεντερολόγος, δερματολόγος κ.ά..

«Στην προσπάθεια αυτή συνδράμει εκτός από το προσωπικό του ΚΥ Βορείου Τομέα, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Νοτίου Τομέα και της Ανω Πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό για την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μαζί για να δώσουμε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας την οντότητα που πρέπει να έχει». Καταλήγοντας ο κ. Καρβέλης ευχαρίστησε το υπουργείο Υγείας για τη συμπαράσταση στην προσπάθεια και ιδιαίτερα τον γγ  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας,Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος επισκέφτηκε προ ημερών την περιοχή μας για να στηρίξει τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ

Ο συντονιστής διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα, Χαράλαμπος Μπακόπουλος σημείωσε «σήμερα πήρε σάρκα και οστά η εφημερία του Κέντρου Υγείας μας και το Σαββατοκύριακο. Είναι το μεγαλύτερο κέντρο αστικού τύπου. Συγκεκριμένα υπηρετούν 180 εργαζόμενοι (80 γιατροί και 100 λοιπό προσωπικό). Πλέον, θα λειτουργεί ως Τμήμα Επειγόντ ων Περιστατικών  όπως ενός νοσοκομείου, με όλες τις ειδικότητες. Οι συμπολίτες μας θα εξυπηρετούνται άμεσα χωρίς να ταλαιπωρούνται με ώρες αναμονής στα νοσοκομεία, τα οποία θα αποσυμφορηθούν. Από την εμπειρία μου το 60-70% των περιστατικών που καταφθάνουν στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια νοσοκομεία της περιοχής μας χρειάζονται πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που είναι ο πυλώνας στήριξης για ένα έχουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ».

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Νοτίου Τομέα Δημήτρης Λιάνας πρόσθεσε: «Ολοκληρώνεται σήμερα η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την εφημεριακή λειτουργία ενός Κέντρου Υγείας- κόσμημα για την περιοχή μας, και τα Σαββατοκύριακα  με πλήρη σχηματισμό γιατρών -ειδικοτήτων και εργαστηριακή κάλυψη στο μικροβιολογικό και στο ακτινολογικό. Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες θα εξυπηρετούνται πλήρως από το ΚΥ και εάν κριθεί αναγκαίο να παραπεμφθούν στο Νοσοκομείο θα είναι έτοιμοι για εισαγωγή. Το έργο μας είναι δύσκολο, αλλά έχουμε την εμπειρία και τη διάθεσή να συνεργαστούμε και να το φέρουμε εις πέρας»

ΗΤΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΤΩΝ

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα, οδοντίατρος, Νίκος Κοσκινάς τόνισε: «Μετά από τόσα χρόνια και προσπάθειες ως εργαζόμενοι και ως συνδικαλιστές για την εδραίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ήρθε η ώρα να γίνει πράξη. Κι αυτό έγινε γιατί υπήρξε πολιτική βούληση και φυσικά στήριξη από τον κ. Καρβέλη ο οποίος συντόνισε και τη συνδρομή των συναδέλφων από τα άλλα δύο Κέντρα Υγείας και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ξεχωρίσουμε τη βαρύτητα των περιστατικών της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας νοσοκομειακής κάλυψης. Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγουν οι πολίτες την ταλαιπωρία και στα νοσοκομεία μας θα φτάνουν τα περιστατικά που έχουν πραγματική ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης».

ΝΑ ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  

Ο Γιώργος Μαντζουράνης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών δήλωσε: «Σήμερα αλλάζει ο υγειονομικός χάρτης της πόλης, γίνεται πράξη αυτό που έπρεπε να είχε γίνει πριν χρόνια και συνιστά ένα μεγάλο βήμα. Καλούμε όλο τον κόσμο να μην πηγαίνει στα νοσοκομεία, αλλά να προσέρχεται στο ΚΥ Βορείου Τομέα, το οποίο παρέχει πλήρης κάλυψη όλων των περιστατικών, υπάρχουν όλες οι ειδικότητες γιατρών και τα εργαστήρια. Δεν χρειάζεται πλέον να επιβαρύνονται τα νοσοκομεία και ο κόσμος θα εξυπηρετηθεί πολύ καλύτερα εδώ. Ευελπιστούμε ο κόσμος να το αγκαλιάσει και ευχαριστούμε το προσωπικό όλων των μονάδων που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Η προσπάθεια είναι κοινή».

Αυτοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή

Το πρώτο Σαββατοκύριακο της εφημερίας κάλυψε το εξής προσωπικό:

Παθολόγοι- Γενικοί Ιατροί:

Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος (Δ/ντής Παθολόγος)

Μαντζουράνης Γεώργιος (Δ/ντής Γενικός Ιατρός)

Μπακόπουλος Χαράλαμπος (Δ/ντής Παθολόγος)

Λιβιεράτος Εκτορας (Δ/ντής Παθολόγος)

Καρδιολόγοι:

Ανδρικόπουλος Βλάσσης (ΠΕ Καρδιολόγος)

Τραγότσαλου Νικολίτσα (Επ. Καρδιολόγος)

Οδοντίατροι

Μπουμπάρα Αγλαΐα (Δ/ντής Οδοντίατρος)

Πανάρετος Χαράλαμπος (Δ/ντής Οδοντίατρος)

Πνευμονολόγοι:

Ζούπας Γεώργιος (Δ/ντής Πνευμονολόγος)

Ορθοπαιδικοί

Κωστακιώτης Δημήτριος (ΕΒ Ορθοπαιδικός)

Νικολόπουλος Κων/νος (ΕΒ Ορθοπαιδικός)

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εφημερίες το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου - Αντιμετώπιση του επείγοντος χωρίς αναμονή και πίεση

Στο παιδιατρικό Τμήμα εντοπίσαμε τη Σοφία Λεβεντέλη (δεξιά) και την Αναστασία Κουτρουμπάνου

 

Παιδίατροι

Κοκόλη Αικατερίνη (Δ/ντρια Παιδίατρος)

Λεβεντέλη Σοφία (Δ/ντρια Παιδίατρος)

Ακτινολογικό

Μαργαρίτη Σοφία (Δ/ντρια Ακτινοδιαγνώστης)

Νικολακοπούλου Βασιλική (ΤΕ Ραδιολογίας Ακτινολογίας)

Πετράτου Δήμητρα (ΤΕ Ραδιολογίας Ακτινολογίας)

Νοσηλευτικό Προσωπικό

Καλαμαρά Ειρήνη (ΤΕ Νοσηλευτικής)

Κουτρουμπάνου Αναστασία (ΤΕ Νοσηλευτικής)

Λυμπέρη Ασπασία (ΤΕ Νοσηλευτικής)

Παπαδάτος – Μπουλούκος Τιμόθεος (ΤΕ Νοσηλευτικής)

Αθανασοπούλου Παναγιώτη (ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων)

Αννινος Ιωάννης (ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων)

Σπηλιωτοπούλου Κυριακούλα (ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων).

Μικροβιολογικό

Βλάχος Αθανάσιος (Επι. Βιοπαθολόγος)

Κουρέτα Φωτεινή (ΕΒ Βιοπαθολόγος)

Γουδέλη Σωτηρία (Τ.Ε Ιατρικών Εργαστηρίων)

Κυριαζή Ελένη (Τ.Ε Ιατρικών Εργαστηρίων)

 

«Εξυπηρετήθηκα χωρίς καθυστέρηση»

Από τους πρώτους ασθενείς που αντιμετωπίστηκαν ήταν ο κ. Μιχάλης Παπαμιχαλόπουλος. Δεν χρειάστηκε να περιμένει ούτε πέντε λεπτά στην αίθουσα αναμονής. Οι γιατροί τον εξέτασαν άμεσα, υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και αναχώρησε χωρίς καμία ταλαιπωρία με τις εξετάσεις στο χέρι συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αννα.

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εφημερίες το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου - Αντιμετώπιση του επείγοντος χωρίς αναμονή και πίεση

Ο Μιχάλης Παπαμιχαλόπουλος με τη σύζυγό του Αννα

«Εξυπηρετηθήκαμε πολύ γρήγορα και χωρίς καμία αναμονή. Δεν ταλαιπωρηθήκαμε καθόλου, είχαμε πληροφορηθεί πως θα λειτουργεί το Κέντρο Υγείας και το Σάββατο και ήρθαμε για να με εξετάσει ο γιατρός» μας είπε.

«Τους αξίζουν συγχαρητήρια»

Αγκαλιά με την μικρή της κόρη έφτασε στο Κέντρο Υγείας η μητέρα Γεωργία Ιωάννου.

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εφημερίες το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου - Αντιμετώπιση του επείγοντος χωρίς αναμονή και πίεση

Το προσωπικό υποδέχεται τη μικρή ασθενή και της μητέρα της Γεωργία Ιωάννου

Αμέσως μετά την εξέταση του παιδιού της μας ανέφερε: «Ηθελα να αποφύγω το νοσοκομείο, άκουσα ότι ήταν ανοικτό το Κέντρο Υγείας κι  έτσι ήρθα εδώ. Πραγματικά, η αντιμετώπιση που συνάντησα από την παιδίατρο κ. Λεβεντέλη ήταν άψογη. Η γιατρός εξέτασε το παιδί μου εξονυχιστικά και ένοιωσα σαν να είχα επισκεφθεί εξωτερικό ιδιωτικό ιατρείο και όχι δημόσια δομή. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

Στηρίζουμε αυτό το εγχείρημα

Η ραδιολόγος- ακτινολόγος Βασιλική Νικολακοπούλου, αντιπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων της 6ης ΥΠΕ και μέλος του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα σημείωσε: «Στηρίζουμε αυτό το εγχείρημα με όλες μας τις δυνάμεις. Ηταν, άλλωστε πρόταση της Ομοσπονδίας μας και χαιρόμαστε που έγινε πράξη. Εχουμε λάβει διαβεβαιώσεις για οποιαδήποτε στήριξη χρειαστούμε και ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και καλή επιτυχία».

Η νοσηλεύτρια Δήμητρα Φουντζίου και η νοσηλεύτρια ΠΕ στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Ελένη Παπαβραμοπούλου, τόνισαν ότι το σύνολο του προσωπικού είναι στη διάθεση των πολιτών.«Είμαστε άρτια εκπαιδευμένοι, με εξειδικευμένες γνώσεις και με εμπειρία. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε δύσκολο περιστατικό, όπως σε ένα ΤΕΠ νοσοκομείου. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να παρέχουμε ποιοτική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και καλούμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν».

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αχαΐα: 23χρονη κατήγγειλε τον πατέρα της για βιασμό-Η οικογένεια της θα καταθέσει εναντίον της
“Έσβησε” στο νοσοκομείο του Ρίου γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός
Φωτιά στην Αιγιάλεια -Επιχειρούν 3 οχήματα και 6 πυροσβέστες
«Πνίγεται» και η υπογειοποίηση; Αγνοείται ακόμα ο διαγωνισμός για το τρένο στην Πάτρα