Πάτρα – Υδρευση: Τρεις νέες γεωτρήσεις στα ορεινά – Ποιες περιοχές αφορά

Το έργο θα υλοποιηθεί από τη ΔΕΥΑΠ, η οποία είναι υπεύθυνη και για τη χρηματοδότηση και λειτουργία του.

Πάτρα

Τρεις νέες γεωτρήσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων ύδρευσης σε ορεινές περιοχές της Πάτρας θέλει να εκτελέσει ο Δήμος.

Προ ημερών εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το υπό εξέταση έργο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ανόρυξη τριών παραγωγικών υδρευτικών γεωτρήσεων στην Ελεκίστρα και στο Πουρναρόκαστρο. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη ΔΕΥΑΠ, η οποία είναι υπεύθυνη και για τη χρηματοδότηση και λειτουργία του.

Η συνολική εκτίμηση της επιφάνειας του εδάφους που θα καταλαμβάνεται από κάθε γεώτρηση θα είναι περίπου 200 τ.μ. Η εκτιμώμενη χρονική διάρκεια για την κατασκευή κάθε γεώτρησης είναι περίπου 20 ημέρες, ενώ δεν θα χρειαστούν επιμέρους τεχνικά έργα, ούτε υποστηρικτικές εγκαταστάσεις.

Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση των ιδιαιτέρως αυξημένων αναγκών πόσιμου νερού στην πόλη των Πατρών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με αξιοποίηση των υπόγειων υδατικών πόρων. Με τις αυξημένες ανάγκες νερού κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες έχει καταστεί αναγκαία η εξεύρεση ποσοτήτων υπόγειου νερού καλής ποιότητας. Η εκτέλεση ανόρυξης των γεωτρήσεων εφαρμόζοντας τις τεχνικές προδιαγραφές και η σωστή ανάπτυξη του υδροφόρου κατά τη δοκιμαστική άντληση για την αξιοποίησή του, θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ύδρευσης, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά από την ορθή εκμετάλλευση των σχηματισμών της περιοχής.

Οι προτεινόμενες περιοχές έχουν επιλεγεί μετά από έρευνα της ευρύτερης περιοχής, με κριτήριο τις ελάχιστες απαιτήσεις για εργασίες διαμόρφωσης χώρου και διάνοιξης οδών πρόσβασης και με γνώμονα τις ελάχιστες δυνατές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Είναι, δε, οι μοναδικές που πληρούν τα κριτήρια αυτά.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Η Δίωξη Ναρκωτικών σε πρώτο πλάνο! Η επιτυχία της Μαρούδα και η «παρεξήγηση» με Ρέγκλη

Ελεύθερος αφέθηκε ο Απόστολος Λύτρας, οι περιοριστικοί όροι: «Ζητώ συγγνώμη, θα ζητήσω βοήθεια»

Αχαΐα: Μια σύλληψη για τη φωτιά στη Γουμένισσα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα – Τραυματισμός μαθητή από βεγγαλικό: «Mπαμπά θα ζήσω;» συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου ΦΩΤΟ

Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ