Πάτρα: Υπαίθριο πάρκο για όλες τις ηλικίες

Πάτρα: Υπαίθριο πάρκο για όλες τις ηλικίες

Τη δημιουργία ενός υπαίθριου θεματικού πάρκου το οποίο θα λειτουργεί συνδυαστικά με τα κτίρια του πολυδύναμου πολιτιστικού χώρου έχει εισηγηθεί στο φορέα Πατρινό Καρναβάλι η διεπιστημονική επιτροπή των παλαιών σφαγείων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ

Ο χώρος του δημοτικού ακινήτου που προτείνεται να αξιοποιηθεί βρίσκεται δεξιά της κεντρικής εισόδου. Η σκέψη είναι να μετατραπεί σε ένα πάρκο για όλες τις ηλικίες. Θα δίνει όμως έμφαση στα παιδιά και τους εφήβους. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βρεθεί ένα στοιχείο που να ιντριγκάρει τις δύο ηλικιακές κατηγορίες.

ΥΠΑΙΘΡΙΟ

Το πάρκο θα βρίσκεται σε συνάφεια με τα διπλανά κτίσματα, ώστε να έχουν κοινή λειτουργία. Βασικό περιεχόμενο προτείνεται να έχει το Καρναβάλι-Θέατρο Σκιών και την βιομηχανία ιστορία της Πάτρας, προφανώς για να είναι συμβατό και με τον όρο «δημιουργική βιομηχανία» στο πλαίσιο του οποίου  διαμορφώθηκαν τα παλαιά σφαγεία  μέσω του προγράμματος Sparc. Επίσης, η εισήγηση είναι το υπαίθριο θεματικό πάρκο να διαμορφωθεί, αξιοποιώντας την δυναμική του Καρναβαλικού Συνεργείου.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΙΔΕΕΣ

Ωστόσο, επειδή η δημοτική αρχή και η διοίκηση του Πατρινού Καρναβαλιού θεωρούν ότι μπορούν να προκύψουν ενδιαφέρουσες ιδέες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των παλαιών σφαγείων, αποφάσισαν να προκηρύξουν πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό ιδεών «για τη δημιουργία θεματικού πάρκου- χώρου αναψυχής, καλλιτεχνικών δράσεων, εξερεύνησης και παιχνιδιού».

ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Το χθεσινό ρεπορτάζ της «Π» για την απόφαση του διαγωνισμού και την συζήτηση που έγινε στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα προκάλεσε το ενδιαφέρον της καρναβαλικής κοινότητας. Μέλη της επικοινώνησαν με την εφημερίδα και ρώτησαν λεπτομέρειες για το πρότζεκτ που θέλει να προωθήσει ο Δήμος. Τους εξηγήσαμε ότι περισσότερα θα γίνουν γνωστά στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ που θα κατατεθούν οι όροι του διαγωνισμού ιδεών που θα προκηρύξει ο Δήμος.  

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπως είναι γνωστό, τα παλαιά σφαγεία μετεξελίσσονται σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και το Θέατρο Σκιών. Ο Δήμος υλοποιεί το έργο για τη διαμόρφωση των χώρων σε Κέντρο Δημιουργικής Βιομηχανίας με επίκεντρο το Πατρινό Καρναβάλι, με βάση σχετική μελέτη της διεύθυνσης αρχιτεκτονικού έργου. Η διαμόρφωση του χώρου γίνεται μέσω του προγράμματος Sparc που χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – InterregGreece – Italy 2014 – 2020».

ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στα παλαιά σφαγεία έχει μεταφερθεί και η έδρα της κοινωφελούς επιχείρησης. Οι διοικητικές υπηρεσίες της λειτουργούν σε δυο κτίρια του πολυχώρου υλοποιώντας αρμονικά τη σύνδεση του προγράμματος με το Πατρινό Καρναβάλι. Στα Παλαιά Σφαγεία είναι και η έδρα της διεπιστημονικής ομάδας για τη λειτουργία του χώρου και την ολοκλήρωση της δημιουργίας του πολυδύναμου πολιτιστικού χώρου για το Καρναβάλι και το Καραγκιόζη (χώρος δημιουργίας και προβολής) μαζί με την υλική και άυλη κληρονομιά που τα συνοδεύει, με έντονα δημιουργικό, ψηφιακό, οπτικοακουστικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και συμμετοχικό χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστημονική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα από την 6η ΥΠΕ
6η ΥΠΕ: Δέκα νέα ασθενοφόρα στη διάθεση Κέντρων Υγείας ΦΩΤΟ
Πάτρα: Έργα ανάπτυξης ζητούν τα Βραχνέικα - Η τοπική κοινότητα έχει πλάνο
Η Πάτρα δίνει αίμα μέχρι την Παρασκευή - Εθελοντική αιμοδοσία στην Πλατεία Γεωργίου