Πατραϊκή Χαρτοποιία: Σε εργασιακή ομηρία 50 εργαζόμενοι

To ιστορικό εργοστάσιο έχει σταματήσει από το 2025

Πατραϊκή Χαρτοποιία: Σε εργασιακή ομηρία 50 εργαζόμενοι

Σε κατάσταση οικονομικής και εργασιακής ασφυξίας καταγγέλλουν ότι βρίσκονται περίπου 50 οικογένειες εργαζομένων της «ELITE Πατραϊκή Χαρτοποιία», οι οποίοι ζητούν την άμεση καταβολή δεδουλευμένων και νόμιμων αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η παραγωγική δραστηριότητα στο ιστορικό εργοστάσιο έχει σταματήσει πλήρως από τον Ιούνιο του 2025. Η μονάδα, όπως υποστηρίζουν, παραμένει ουσιαστικά ανενεργή, ενώ οι οφειλές προς το προσωπικό κυμαίνονται από πέντε έως και δέκα μήνες εργασίας.

Οι εργαζόμενοι περιγράφουν μια κατάσταση που, όπως λένε, έχει οδηγήσει πολλά νοικοκυριά σε αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών. Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι η ηλεκτροδότηση του εργοστασίου διακόπηκε το φθινόπωρο του 2025, λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ. Κατά τις ίδιες πηγές, η όποια λειτουργία της μονάδας γινόταν με τη χρήση γεννητριών.

Στο μεταξύ, μέρος του προσωπικού έχει τεθεί σε επίσχεση εργασίας εδώ και περίπου πέντε μήνες, ενώ έχουν καταγραφεί και απολύσεις. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι στις περιπτώσεις αυτές δεν έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις, με αποτέλεσμα να έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Από τον Αύγουστο του 2025, η ιδιοκτησία και η διοίκηση της εταιρείας φέρονται, σύμφωνα με τους εργαζομένους, να επικαλούνται διαπραγματεύσεις με επενδυτές και αναμενόμενη χρηματοδότηση. Ωστόσο, οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν έχει παρουσιαστεί έως σήμερα συγκεκριμένο στοιχείο ή χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν δημόσια παρέμβαση και άμεση λύση, τονίζοντας ότι δεν διεκδικούν «χάρη», αλλά την καταβολή των δεδουλευμένων και των νόμιμων αποζημιώσεών τους.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125