Πατρινό Καρναβάλι 2024: Τουλάχιστον 650 Αστυνομικοί στους δρόμους, οι σεκιούριτι και τα τραπεζοκαθίσματα!

Οι αποφάσεις και τα μέτρα για το Πατρινό Καρναβάλι 2024, που θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στην πόλη.

Καρναβάλι

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 14/03/2024,  οριστικοποιήθηκε από την Αστυνομία το σχέδιο των μέτρων ασφάλειας, τάξης και τροχαίας για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Παρασκευή.

«Υποβιβασμός» στην ΕΡΤ-3 του Πατρινού Καρναβαλιού! Πλήγμα στο κύρος και τη φήμη της κορυφαίας γιορτής της πόλης

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», ο αριθμός των αστυνομικών που θα βρίσκονται επί ποδός σε 24ωρη βάση ανέρχεται στους 650. Φέτος εκτός των ενισχύσεων από τις όμορες αστυνομικές διευθύνσεις – Αιτωλία, Ακαρνανία και Ηλεία, παρούσες θα είναι διμοιρίες των ΜΑΤ από τα Ιωάννινα και τη Λευκάδα. Κατά τα περυσινά πρότυπα στην «πρωτεύουσα» του Καρναβαλιού θα βρεθούν και αστυνομικοί από διευθύνσεις Ασφάλειας της Αττικής, ενώ δεν κρίθηκε αναγκαία η έλευση ομάδας της Μονάδας Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ).

Πάτρα: Πώς θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ το τριήμερου του Καρναβαλιού

ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ

Οι υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης – σεκιούριτι – που θα φέρουν διακριτικά γιλέκα, θα έχουν τον ρόλο των επιτηρητών για την ομαλή διεξαγωγή των καρναβαλικών παρελάσεων του Σαββάτου και της Κυριακής, με τις στατικές δυνάμεις 7-8 ένστολων, να τοποθετούνται κατά μήκος των διαδρομών, αλλά θα βρίσκονται πίσω από τα κιγκλιδώματα σε απόσταση ασφαλείας, ώστε να επέμβουν εφόσον χρειαστεί. Επιπλέον, κατόπιν αιτήματος της ΕΛΑΣ στο δήμο Πατρέων, οι σεκιουριτάδες αναμένεται ν΄αναλάβουν και την επίβλεψη της πλατείας Γεωργίου, «περιφρουρώντας» μεταξύ άλλων και τα συντριβάνια αποτρέποντας την προσέγγιση πολιτών προς αποφυγή ατυχήματος.

ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε η απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων εκτός πεζοδρομίου από τους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου της πόλης. Το μέτρο σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», θα εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οπότε και αναμένεται κοσμοπλημμύρα. Η απόφαση ελήφθη εν τη απουσία του ΣΚΕΑΝΑ, καθώς δεν υπήρξε εκπροσώπηση στη χθεσινή συνάντηση.
Αστυνομικοί θα μετέχουν και στα μικτά κλιμάκια υπηρεσίων, που θα πραγματοποιούν ελέγχους για παρεμπόριο, αισχροκέρδεια, διάθεση ακατάλληλων οινοπνευματοδών ποτών κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – «Παλεύει» το βρέφος να κρατηθεί ζωντανό – Ηλιάδης στην«Π»: «Προέχει να μείνει στη ζωή το παιδί»

Πάτρα: Το τροχαίο δυστύχημα, ο «Στέλιος» και τα ναρκωτικά

«Υποβιβασμός» στην ΕΡΤ-3 του Πατρινού Καρναβαλιού! Πλήγμα στο κύρος και τη φήμη της κορυφαίας γιορτής της Πάτρας

Εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα στου Ζωγράφου: Άγνωστοι πυρπόλησαν σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και μοτοσικλέτες – ΦΩΤΟ

Ανοίγει σήμερα ο «Τουρισμός για Όλους 2024» – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια για την καταβολή του αυξημένου «πακέτου»

Αχαΐα: Επ’ απειλή εισαγγελέως τα αστυνομικά οχήματα στο Αίγιο – Παρέμβαση μετά το δημοσίευμα της «Π»

Ουκρανία: Βομβαρδισμός στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια – Τι ισχυρίζονται οι Ρώσοι