Πατρινό Καρναβάλι: Οι προσδοκίες για 200.000 επισκέπτες αποδείχθηκαν υπερβολικές – Ποιος είδε ρεκόρ επισκεψιμότητας;

Υπέρμετρες εκτιμήσεις εντυπωσιασμού που δεν επαληθεύτηκαν

Πατρινό Επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το ΚΤΕΛ Πατρών

Ο Δήμος Πατρέων στην ανακοίνωσή του για την αποτίμηση του Καρναβαλιού, κάνει λόγο για ρεκόρ που καταρρίφθηκαν. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας αναφέρει αύξηση +15% στην κίνηση επιβατών, όπως αύξηση αναφέρουν τα διόδια του Ρίου και οι διελεύσεις από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου σε σχέση με το 2023.

Τι έδειξαν οι διελεύσεις προς Πάτρα σε διόδια Αραχωβιτίκων και Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου το καρναβαλικό τριήμερο

Ωστόσο αυτή η εικόνα δεν επιβεβαιώνεται από την Εστίαση και από όσους κυκλοφόρησαν στο κέντρο της Πάτρας το τριήμερο του Καρναβαλιού, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ελήφθησαν ακόμα και πρόσθετα μέτρα, όπως η απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων από πεζόδρομους και πεζοδρόμια, για να διευκολυνθεί η κίνηση των επισκεπτών σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου παρατηρείται πολυκοσμία και συνωστισμός, όμως οι προσδοκίες φαίνεται πως δεν επαληθεύθηκαν.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς ήταν ξεκάθαρος: «Να μη στρουθοκαμηλίζουμε και να μη φαντασιωνόμαστε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες» είπε στον Peloponnisos FM 104,1. Οποιος πέρασε από το κέντρο της Πάτρας εκείνες τις ημέρες, διαπίστωσε διά γυμνού οφθαλμού, ότι η εικόνα δεν ανταποκρινόταν στους πηχυαίους τίτλους για 200.000 επισκέπτες.

Και από πού προκύπτει το συμπέρασμα; Τα στοιχεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Πάτρας κάνουν λόγο για αύξηση της επιβατικής κίνησης γύρω στο 15%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού Ανδρέα Μανωλόπουλο, προς την Πάτρα μετακινήθηκαν από την Αθήνα 20.000 επιβάτες και ακόμα 2.000 επιβάτες από τη Μακεδονία. Τα δρομολόγια που έγιναν για τον σκοπό αυτό, έφτασαν σε αριθμό τα 400, σταδιακά από την Τετάρτη έως και το Σάββατο.

Οι υπόλοιποι 178.000 επισκέπτες που αντιστοιχούν σε μια ακόμα Πάτρα, πώς και από πού ήρθαν; Για πολλούς πρόκειται για αυθαίρετα νούμερα εντυπωσιασμού, που κανείς δεν γνωρίζει πώς προήλθαν, και τα οποία σίγουρα δεν ισχύουν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι απόψεις που διατύπωσε στον Peloponnisos FM 104,1 ο επιχειρηματίας της εστίασης και διοργανωτής καρναβαλικών πάρτι Δημήτρης Φάκαλος. Οπως είπε, η κοινωνική ζωή μετά τον κορονοϊό έχει αλλάξει και αυτό μοιραία αφορά και το Πατρινό Καρναβάλι. Ο κόσμος επικεντρώνεται στο να διασκεδάζει πλέον σε ημερομηνίες και εκδηλώσεις κλειδιά μέσα στον χρόνο, είπε. Ετσι, η επισκεψιμότητα ήταν σαφώς μεγαλύτερη από το 2020, αλλά, είναι διαφορετικής σύνθεσης και συμπεριφοράς.

Οι νέοι δρόμοι στον άξονα της Δυτικής Ελλάδας, φέρουν περισσότερους ημερήσιους επισκέπτες στο Πατρινό Καρναβάλι, γιατί πλέον υπάρχουν οι συνθήκες ενός γρήγορου και ασφαλούς ταξιδιού με το αυτοκίνητο, γεγονός που μεταφράζεται σε επισκέπτες που δεν διανυκτερεύουν στην Πάτρα.