Τι έδειξαν οι διελεύσεις προς Πάτρα σε διόδια Αραχωβιτίκων και Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου το καρναβαλικό τριήμερο

Στην «Πελοπόννησο», τα επίσημα στοιχεία της κίνησης οχημάτων σε Ολυμπία Οδό και Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με κατεύθυνση την Πάτρα, κατά την «έξοδο» του Καρναβαλίου.

 

Πάτρα Μέτρα Τροχαίας στο εθνικό δίκτυο για την ασφαλή προσέλευση και αναχώρηση επισκεπτών

Ο αριθμός των οχημάτων που διήλθαν από τον σταθμό των διοδίων στα Αραχωβίτικα στο ρεύμα προς Πάτρα, κατά το καρναβαλικό τριήμερο ήταν ελαφρώς μεγαλύτερος από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ολυμπίας Οδού, καταγράφεται μια αύξηση της τάξεως του 1% σε σχέση με την «έξοδο» του 2023. Κορύφωση των διελεύσεων καταγράφεται το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο, όπου από τα διόδια των Αραχωβιτίκων πέρασαν 18.446 και 16.420 οχήματα, αντίστοιχα.

Οι συνολικές διελεύσεις με κατεύθυνση την Πάτρα, από την Πέμπτη έως και την Κυριακή του Καρναβαλιού, ανήλθαν στις 51.609 οχήματα, ενώ την Καθαρά Δευτέρα έως και τις 2μ.μ. της Τρίτης, τα οχήματα που διήλθαν από τα Αραχωβίτικα ήταν 10.954.

Στο ρεύμα εξόδου από την Πάτρα, το ίδιο χρονικό διάστημα, κατεγράφη αυξημένη κίνηση στη ροή κυκλοφορίας των οχημάτων με την επιστροφή των εκδρομέων των Καρναβαλιού να κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα, οπότε και από τα διόδια των Αραχωβιτίκων πέρασαν 19.747 αυτοκίνητα με κατεύθυνση την Αθήνα. Την Κυριακή, οι διελεύσεις ανήλθαν σε 8.072 και μέχρι τις 2 χθες το μεσημέρι ήταν 8.413.

Από τα διόδια της Ελευσίνας από την Πέμπτη έως και την Τρίτη «έφυγαν» συνολικά 189.318 οχήματα και επέστρεψαν 169.510.

Πάτρα

ΔΙΟΔΙΑ ΓΕΦΥΡΑΣ

Αύξηση 4,8% κατεγράφη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». Ειδικότερα από την Πέμπτη 14 Μαρτίου έως και την Κυριακή της Αποκριάς από τον σταθμό των διοδίων από Αντίρριο προς την Πάτρα διήλθαν 19.377 οχήματα. Συνολικά στις 10.398 ανήλθαν τα αυτοκίνητα που πέρασαν τα διόδια την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα.

Πάτρα

Συμπερασματικά και με βάση τα περυσινά στοιχεία, προκύπτει πως φέτος δεν υπήρξε η αναμενόμενη «μαζική» προσέλευση επισκεπτών, που επέλεξαν για τη μετακίνησή τους στην καρναβαλική Πάτρα τα δικά τους οχήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: «Θρίλερ» με το κλεμμένο όπλο Αστυνομικού – Πού βρέθηκε το χρηματοκιβώτιο

Θα γέμιζαν την Πάτρα με νοθευμένα καύσιμα – Η ΑΑΔΕ εντόπισε βυτία με διαλύτες

ΕΡΕΥΝΑ: Από λάθη βρέθηκε ως αδελφοκτόνος για μήνες στη φυλακή – Οι αστοχίες και οι παραλείψεις στην υπόθεση Αναγνωστόπουλου

Αμφιλοχία: Κόπηκε το αυτί 9χρονης σε Παιδική Χαρά – Τι συνέβη; ΦΩΤΟ

Θάνατος – μυστήριο για έναν άνδρα στην Κουρούτα – Αναζητούν την ταυτότητα του