Θα γέμιζαν την Πάτρα με νοθευμένα καύσιμα – Η ΑΑΔΕ εντόπισε βυτία με διαλύτες

Σημαντική επιτυχία από τα στελέχη της ΑΑΔΕ, εντόπισε στην Πάτρα εννέα βυτία με επικίνδυνους διαλυτές νόθευσης καυσίμων.

Πάτρα

Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, οι οποίες μετά από έρευνα, εντόπισαν στην Πάτρα βυτία, όπου από δείγμα το οποίο ελήφθη και μεταφέρθηκε στο Χημείο, διαπιστώθηκε ότι ήταν επικίνδυνοι διαλύτες για τη νόθευση καυσίμων.

Στη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, που θα χρησιμοποιούνταν για τη νόθευση καυσίμων τα οποία θα γέμιζαν την αγορά με επικίνδυνα καύσιμα, που ενδεχομένως θα προκαλούσαν ζημκά σε ΙΧ και δίκυκλα.

Στην Πάτρα βρέθηκαν εννέα βυτία και από δείγμα που ελήφθη και μεταφέρθηκε στο Χημείο, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για επικίνδυνους διαλύτες για τη νόθευση καυσίμων. Η ποσότητα ήταν 229.000 κιλά διαλυτών, με τους διαφυγόντες φόρους και τέλη να εκτιμώνται στις 300.000 ευρώ.

Στο τελωνείο των Ευζώνων βρέθηκε ένα επίσης βυτίο με βουλγαρικές πινακίδες, το οποίο μετέφερε 23.000 κιλά διαλύτη, που επίσης θα χρησιμοποιούταν για τη νόθευση βενζίνης.

Μάλιστα, η εταιρεία, η οποία θα παραλάμβανε και το συγκεκριμένο βυτίο, δεν διέθετε πραγματικές εγκαταστάσεις στον χώρο όπου είχε αναγραφεί, ενώ, παράλληλα, ο τόπος παράδοσης του εμπορεύματος σχετιζόταν με προηγούμενη περίπτωση λαθρεμπορίου.

Οπως αναφέρει το ertnews.gr οι αναλογούντες δασμοί αλλά και φόροι υπολογίζονται περίπου σε 30.000 ευρώ, ενώ ο τράκτορας, το βυτίο αλλά και το προϊόν κατασχέθηκαν.

Φυσικά οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα συνεχίσουν τους ελέγχους και σε άλλα σημεία εισόδου της χώρας ώστε εντοπίσουν τυχόν νέα τέτοια φαινόμενα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: «Μπούκαραν» σε σπίτι Αστυνομικού – Πήραν χρηματοκιβώτιο και υπηρεσιακό όπλο

Aίγιο: 30χρονος έκανε διπλή απόπειρα αυτοκτονίας

Κακοκαιρία εξπρές με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Ποιες περιοχές επηρεάζει, η πρόγνωση για την Πάτρα

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Κατατέθηκαν άλλες 30 αγωγές για τη διαρροή email  – Τι αναφέρει ο δικηγόρος ομογενών

ΑΠΘ: Μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα!

Παραλήρημα Ερντογάν για Κύπρο: Εάν είχαμε πιέσει περισσότερο το 1974 θα την είχαμε πάρει ολόκληρη