Πατρινός Εμακίτης στην “Π”: “Το ΣτΕ δεν απέρριψε την προσφυγή μας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό”

Ο Πατρινός υπάλληλος της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας είναι μεταξύ των 46 ατόμων που προσέφυγαν στο ΣτΕ για ακύρωση της απόφασης του Αρχηγού του Σώματος Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ, θα  εκδικαστεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 8 Οκτωβρίου.

Πατρινός Εμακίτης στην "Π": "Το ΣτΕ δεν απέρριψε την προσφυγή μας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό"

Η πρόσφατη απόφαση της  Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε την προσφυγή υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ, αφορούσε στην αναστολή της διαταγής του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων στη συγκεκριμένη υπηρεσία και όχι στην αίτηση ακύρωσης της συγκεκριμένης απόφασης του Αρχηγού του Σώματος, καθώς αυτή έχει οριστεί να εκδικαστεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 8 Οκτωβρίου.
Αυτό κατέστησε σαφές με ανακοίνωση του ο πληρεξούσιος δικηγόρος των 46 συνολικών ενστόλων της ΕΜΑΚ που έχουν κινηθεί νομικά κατά της απόφασης του Αρχηγείου, με την οποία δύναται η υπηρεσιακή μετακίνηση όσων υπαλλήλων αρνηθούν να εμβολιαστούν.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
«Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να μας μετακινήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή εντός περιφέρειας έως 30 χιλιόμετρα. Από τον Μάιο, προσερχόμαστε στην υπηρεσία και δεν ξέρουμε εάν την επόμενη ημέρα θα είμαστε στη θέση μας» δήλωσε στην «Π», υπάλληλος που υπηρετεί στην 6η ΕΜΑΚ Πάτρας και είναι μεταξύ των εναγόντων, επισημαίνοντας πως εκείνο που προκάλεσε την αντίδραση είναι ο τρόπος της επιβολής του εμβολιασμού.

ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ
Αναφορικά με το βασικό επιχείρημα πως θα πρέπει το σύνολο των υπαλλήλων της ΕΜΑΚ να είναι εμβολιασμένο, για την περίπτωση που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μετέχοντας σε επιχείρηση ο πατρινός Εμακίτης, επισημαίνει: «Αυτό δεν ισχύει και δεν εμπίπτει πουθενά, γιατί στα 400 άτομα που είμαστε σ΄ όλη την Ελλάδα, μόνο τα 30 ανήκουν στον ευρωπαϊκό μηχανισμό και αυτά υπηρετούν στην 1η και 2 ΕΜΑΚ, Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα».

ΔΙΑΤΑΓΗ
Όπως πληροφορείται η «Π», αύριο λήγει η διαταγή – πρόσκληση ενδιαφέροντος που εξέδωσε την Τετάρτη το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, για κάλυψη από υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών,  των κενών που θα προκύψουν από τις εσωτερικές μετακινήσεις των «αρνητών». Σε επίπεδο Αχαΐας, μέχρι χθες είχε κατατεθεί μόλις μια αίτηση.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

1ο ΓΕΛ Αιγίου: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ για 3D σχεδίαση και εκτύπωση στην αρχιτεκτονική
Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην Εύα
Πάτρα: Χριστουγεννιάτικη εορταγορά του Συλλόγου «Φλόγα»
Πάτρα: Φωτιά σε κινητήρα αυτοκινήτου - Τι συνέβη