Πειθαρχεί στις υποδείξεις της ΕΕ η Tik Tok

Μετά από διαλόγους με την Επιτροπή και το δίκτυο των εθνικών αρχών για την προστασία των καταναλωτών (CPC), η Tik Tok δεσμεύτηκε να ευθυγραμμίσει τις πρακτικές της με τους κανόνες της ΕΕ για τη διαφήμιση και την προστασία των καταναλωτών.

Πειθαρχεί στις υποδείξεις της ΕΕ η Tik Tok

H Tik Tok δεσμεύεται να ευθυγραμμιστεί με τους κανόνες της ΕΕ για την καλύτερη προστασία των καταναλωτών, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή.

Μετά από διαλόγους με την Επιτροπή και το δίκτυο των εθνικών αρχών για την προστασία των καταναλωτών (CPC), η Tik Tok δεσμεύτηκε να ευθυγραμμίσει τις πρακτικές της με τους κανόνες της ΕΕ για τη διαφήμιση και την προστασία των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα να ευθυγραμμιστεί με την οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, την οδηγία για τα δικαιώματα των καταναλωτών. Αυτός ο διάλογος προήλθε αρχικά από καταγγελία της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών (BEUC).

Τον Φεβρουάριο του 2021, η BEUC σήμανε συναγερμό σχετικά με ορισμένες προβληματικές πρακτικές του Tik Tok που φέρεται να παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ για τους καταναλωτές. Η BEUC είχε διαπιστώσει ότι η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων δεν προστατεύει τα παιδιά από κρυφές διαφημίσεις και ακατάλληλο περιεχόμενο.

Μετά την καταγγελία, η Επιτροπή, μαζί με την CPC, και υπό την ηγεσία των ιρλανδικών και σουηδικών αρχών καταναλωτών, ξεκίνησε διάλογο με την Tik Tok. Η σειρά των ανησυχιών έχει πλέον αντιμετωπιστεί και η Tik Tok δεσμεύτηκε να αλλάξει τις πρακτικές της.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε: «Όλες οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να τηρούν τους κανόνες και να διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές μπορούν να προσδιορίσουν εύκολα το εμπορικό περιεχόμενο, ακόμη και όταν προωθείται από παράγοντες επιρροής.

Χαιρετίζουμε τη δέσμευση της Tik Tok για περισσότερη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Χάρη στον διάλογό μας, οι καταναλωτές θα μπορούν να εντοπίζουν όλα τα είδη διαφημίσεων στις οποίες εκτίθενται όταν χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα.

Παρά τη σημερινή δέσμευση, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στο μέλλον, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις επιπτώσεις στους νέους χρήστες».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη αύξηση στη χρήση διαδικτύου από τους άνω των 50 – Τι δείχνει έρευνα Focus Bari
Απογειώθηκε η χρήση του ίντερνετ στους Έλληνες άνω των 55 ετών - Τι συμβαίνει με τα παιδιά
Προϊόντα υψηλής τεχνολογίας-Τι ζητούν οι καταναλωτές
Έρευνα: 8 στους 10 Έλληνες δεν πετάνε το παλιό smartphone