Πελετίδης: Πολιτικό «παιχνίδι» με τα χρέη δημοτών – Τα ανείσπρακτα, οι εισπρακτικές και οι κατασχέσεις

Επίθεση Πελετίδη σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για πλειστηριασμούς σε βάρος μικροοφειλετών δημοτών.

Πελετίδης: Πολιτικό «παιχνίδι» με τα χρέη δημοτών - Τα ανείσπρακτα, οι εισπρακτικές και οι κατασχέσεις «Είμαστε με τον πατραϊκό λαό» λέει ο Πελετίδης

Τις δημοτικές παρατάξεις της Πάτρας, που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί η δημοτική αρχή του ΚΚΕ, επειδή όπως υποστηρίζει, επιδιώκουν μέχρι και πλειστηριασμούς σε βάρος των μικροοφειλετών δημοτών.

«Αποκαλύφθηκε, για άλλη μια φορά, ότι η ενωμένη αντιπολίτευση και οι «δορυφόροι» τους στο δημοτικό συμβούλιο, θέλουν να προχωρήσουν ακόμα και σε πλειστηριασμούς σε βάρος του πατραϊκού λαού, για την είσπραξη οφειλών προς τον Δήμο. Στον ταμειακό απολογισμό, οι εκπρόσωποί τους, πρότειναν πως, σε περίπτωση που ο Δήμος δεν έχει προσωπικό να πιέσει για την είσπραξη χρεών, να δώσει σε εργολάβο να τα εισπράξει. Δηλαδή, να δώσει ο Δήμος το ελεύθερο στα γνωστά funds, να λειτουργήσουν ως εισπρακτικές εταιρείες για λογαριασμό του και να κινήσουν τα αναγκαστικά μέτρα, για οφειλές ανέργων, μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων».

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει τις παρατάξεις ότι ουδέποτε διεκδίκησαν αυτά που δικαιούται ο πατραϊκός λαός. «Αχνα δεν έχουν βγάλει για τα παρακρατηθέντα ποσά απ’ τη χρηματοδότηση που θα έπρεπε να λαμβάνει ο Δήμος. Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι ετησίως λαμβάνουμε αντί για 91 εκατ. ευρώ, μόλις 24» αναφέρει. Η δημοτική αρχή διαβεβαιώνει πως έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να καταφέρει να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά από μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, των οποίων τα χρέη αντιστοιχούν στο 1/3 των συνολικών. «Διαπιστώσαμε ότι έχουν εξαφανιστεί, καθώς πρόκειται για Ανώνυμες Εταιρείες, που αλλάζουν όνομα, έδρα και απαλλάσσονται από τα βάρη τους. Εξαφανίστηκαν δύο διαφημιστικές εταιρείες, που χρωστάνε εκατομμύρια απ’ τη δεκαετία του 2000, ‘‘φεσώνοντας’’ τον Δήμο» τονίζεται.

Η δημοτική αρχή υπενθυμίζει πως, απ’ το 2017, με απόφαση του ΔΣ προτείνει -με συγκεκριμένα κριτήρια- να διαγράφονται οφειλές προς τους δήμους, από όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν.«Είμαστε, σταθερά και αταλάντευτα, με τη μεριά του πατραϊκού λαού. Το ‘’μακρύ χέρι’’ της κάθε αντιλαϊκής πολιτικής -όπως αυτή που πρεσβεύει η ενωμένη αντιπολίτευση- θα το ‘’κόψει’’ ο πατραϊκός λαός» καταλήγει η πλευρά του δημάρχου Κ. Πελετίδη.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιατρείο στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πάτρας: Αμεση πρόσβαση για νεφροπαθείς πολίτες
Πάτρα: Νεροποντή άνοιξε τη...«φρέσκια» γη - Κινδύνευσαν διερχόμενοι οδηγοί ΦΩΤΟ
Πύργος: 18χρονη κατήγγειλε 94χρονο πως την παρενόχλησε σεξουαλικά
Νέα έργα πολιτισμού, ύψους 5,89 εκ. ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»