Πέντε προπονητές και τρεις πρόεδροι για το καυτό θέμα με το Μητρώο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Του ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Κανονικά θα έπρεπε οι ομάδες που συμμετέχουν στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας, να ετοιμάζονται για να παίξουν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής ωστόσο η γνωστή κόντρα της ΕΠΟ με την ΓΓΑ έχει «παγώσει» την έναρξη των πρωταθλημάτων.

 

Οι λόγοι της κόντρας ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι γνωστοί, ωστόσο το μείζον θέμα έχει να κάνει με το σήμερα όπου κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και οι ομάδες ζουν μια πρωτόγνωρη διαδικασία χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει.

 

Η «Π» θέλοντας να δώσει … γήπεδο στους πρωταγωνιστές, μίλησε με πέντε προπονητές ομάδων που έχουν γραφτεί στο μητρώο αλλά και τρεις πρόεδρους ομάδων που ακόμη είναι «εκτός».

Η πλευρά των προπονητών κάνει «επίθεση» κατά παντός υπεύθυνου υποστηρίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει «σκοτώνει» το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ενώ η πλευρά των πρόεδρων υπογραμμίζει ότι υπάρχει διάθεση να εγγραφούν στο Μητρώο υποστηρίζοντας ότι έμπλεξαν στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας.

Χ. ΑΛΑΤΖΑΣ:  «ΤΟ ΑΜΕΛΗΣΑΜΕ»

Μια από τις τρεις ομάδες της Α΄κατηγορίας που δεν έχει ολοκληρώσει την εγράφη της στο Μητρώο της ΓΓΑ είναι ο Ικαρος Λακόπετρας και η «Π» ζήτησε την άποψη του πρόεδρου της Χρήστου Αλατζά, σχετικά με τους λόγους.

«Κοιτάξτε, από τη μια έχει να κάνει με την αμέλεια που δείξαμε το προηγούμενο διάστημα και από την άλλη από το γεγονός πως δεν γνωρίζαμε αν τελικά θα κατεβούμε να αγωνιστούμε στο φετινό πρωτάθλημα» υπογράμμισε ο Χρήστος Αλατζάς και πρόσθεσε: «Ομως δεν έχουμε καμία αντίρρηση για την εγγραφή στο μητρώο. Ηδη έχουμε καταθέσει την αίτηση μας και περιμένουμε να πάρουμε αριθμό πρωτόκολλου προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος».

ΖΗΚΟΣ: “ΜΑΣ ΕΥΝΟΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»

Ο τεχνικός του Διαγόρα, Ανδρέας Ζήκος, σχολίασε: «Εμάς στον Διαγόρα αυτή η καθυστέρηση μας ευνοεί ώστε να γυρίσουν οι τραυματίες και να δεθούμε ως σύνολο όμως δεν παύει να αποτελεί πρόβλημα. Δεν γίνεται να μην ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε. Ετσι όπως έχει δημιουργηθεί το πρόγραμμα, αυτή η αστάθεια  θα κοστίσει και στους παίκτες μόλις ξεκινήσουν οι αγώνες. Τα παιδιά θέλουν να παίζουν και όλο αυτό τους κουράζει και σωματικά αλλά και πνευματικά».

Σε ερώτηση για το πότε βλέπει να ξεκινά το πρωτάθλημα, είπε: “Χωρίς να γνωρίζω κάτι, νομίζω πως θα βρεθεί λύση και στις 16 Οκτωβρίου θα παίξουμε κανονικά”.

ΚΑΡΑΠΙΤΣΟΣ: «ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ;»

Ο προπονητής Κεραυνού Αγίου Βασιλείου, Χρήστος Καραπίτσος, τόνισε: «Το σκηνικό που υπάρχει σήμερα είναι μια παρωδία. Πραγματικά ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί τιμωρούνται οι ομάδες που έχουν ταχτοποιήσει τα χαρτιά τους με το μητρώο; Να μου δώσουν μια απάντηση. Για ποιο λόγο δεν τιμωρούνται τα σωματεία που δεν έχουν κάνει εγγραφή; Καταρχήν είχαν τρία χρόνια τα σωματεία για να φτιάξουν τα έγγραφα τους. Εμείς και πολλά σωματεία, γιατί έχουμε ταχτοποιήσει τα πάντα;»

Σε ερώτηση για την δική του εκτίμηση για έναρξη της δράσης: «Δεν ξέρω. Ειπώθηκε ο,τι ούτε στις 16 Οκτωβρίου θα παίξουμε. Αν δεν μπορούν οι υπεύθυνοι να βρουν μια λύση, τότε να φύγουν και να αναλάβουν άλλοι τις θέσεις τους. Απορώ με τις ομάδες που δεν έχουν ξεσηκωθεί με όλη αυτή την κατάσταση».

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΑΙΤΗΣΗ»

Μια από τις ομάδες που δεν έχουν ακόμα πιστοποίηση από την ΓΓΑ είναι η Δόξα Νιφοραϊκων και ο πρόεδρος Κώστας Παπαδόπουλος, είπε: «Στην αρχή ήμασταν αρνητικοί να μπούμε σε αυτή την διαδικασία γιατί απαιτεί χρήματα αλλά και χρόνο.  Βλέποντας όμως πως δεν γίνεται αλλιώς, κινηθήκαμε το τελευταίο διάστημα και έχουμε σχεδόν όλα τα έγγραφα έτοιμα.

Μόνο ένα έγγραφο απομένει που αφορά την αλλαγή του καταστατικού και θα καταθέσουμε αίτηση στην ΓΓΑ. Ολο αυτό έχει κουράσει και παίκτες και προπονητές, όλοι περιμένουν πως και πώς να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μακάρι να βρεθεί σύντομα μια λύση».

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ»

Ο προπονητής  της Αχαϊκής, Ανδρέας Πετρόπουλος, δήλωσε: «Εχουμε ξεκινήσει προετοιμασία από τις 10 Αυγούστου και τότε ειλικρινά δεν περίμενα οτι θα φτάναμε στο τέλος Σεπτεμβρίου και δεν θα έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Στη περίπτωση μας, επειδή  η Αχαϊκή βρίσκεται σε καθεστώς ανασυγκροτήσης με νέα παιδιά, μας βολεύει γιατί έχουμε περισσότερο χρόνο  να δεθούμε όμως σε κάθε περίπτωση αποτελεί πρόβλημα. Καθημερινά οι παίκτες με ρωτούν στις προπονήσεις ποτέ θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και δεν έχω τι να τους απαντήσω”.

Αναφορικά με την εκτίμηση του σχετικά με το πότε τελικά θα οριστεί η 1η αγωνιστική, τόνισε: «Χωρίς να έχω κάποια ενημέρωση, εγώ εκτιμώ πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου».

ΠΕΦΑΝΗΣ: «ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ»

Ο προπονητής της Θύελλας Πατρών, Σάκης Πεφάνης, σημείωσε: «Κάναμε προγραμματισμό με την προετοιμασία μας να ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου και πηγαίνει συνεχώς πίσω. Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο να μην ξέρουμε τι να κάνουμε. Να ανεβάσουμε στροφές ή όχι; Είναι πραγματικά κρίμα αυτό που συμβαίνει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και πιο πολύ για τους ποδοσφαιριστές».

Σε ερώτηση για το πότε εκτιμά ότι θα έχουμε σέντρα, είπε: «Οσες φορές και αν έχω ρωτήσει τους αρμόδιους, κανείς δεν μπορεί να μου δώσει απάντηση. Ούτε στις 8 Οκτωβρίου βλέπω να ξεκινάμε αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε φτάσει σε απόγνωση. Να μας πουν αν είναι να σταματήσουμε τις προπονήσεις».

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ»

Από τις ομάδες που δεν έχουν πιστοποιηθεί από την ΓΓΑ, είναι ο Πανμοβριακός Ριόλου και ο πρόεδρος Παναγιώτης Σπυρόπουλος, υποστήριξε: «Είχαμε στείλει την αίτηση από τον Αύγουστο όμως μας την έστειλαν πίσω και μας είπαν οτι λείπουν τα αρχικά Α.Ο. στο όνομα του Πανμοβριακού. Μπλέξαμε με την γραφειοκρατία και έτσι καθυστερήσαμε γιατί αυτό θέλει αλλαγή καταστατικού, κάτι το οποίο έχουμε προγραμματίσει και στις 12 Οκτωβρίου θα ελεχθεί η αίτηση μας. Θέλουμε να πάρουμε την πιστοποίηση από την ΓΓΑ για να τελειώνουμε και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ολο αυτό έχει κουράσει παίκτες και παράγοντες αλλά πιστεύω πως σύντομα θα βρεθεί λύση για να  παίξουμε ποδόσφαιρο στα γήπεδα».

Φ. ΣΧΟΙΝΑΣ: «ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ»

Ο προπονητής του Παναιγιαλείου, Φίλιππος Σχοινάς, ανέφερε: «Για μένα το χειρότερο ζήτημα είναι όχι ό,τι δεν έχουμε παίξει ακόμα αλλά ότι δεν ξέρουμε πότε θα παίξουμε. Ας μας πει κάποιος με υπευθυνότητα πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτό με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, η πρώτη ήταν με τον κορονοϊο. Δεν σκέπτονται ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά και χρήματα, παίκτες και προπονητές;»

Σε ερώτηση για το πότε εκτιμά πως θα γίνει η 1η αγωνιστική, σημείωσε:  «Δεν έχω μαντικές ικανότητες και δεν γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι πως βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολους καιρούς και οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Δυστυχώς, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, ασελγούν πάνω στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΑ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ