Περιφέρεια – Δήμος Πατρέων: Με υπογραφή Φαρμάκη το παραλιακό μέτωπο

Η περιφερειακή αρχή, με ένα υγιές πολιτικό σκεπτικό, ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του έργου της Ανάπλασης στο θαλάσσιο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας για αναγέννηση της πόλης. Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για περιβαλλοντική αναβάθμιση και αναγέννηση της παράκτιας περιοχής, που ολοκληρώνει την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου.

Περιφέρεια - Δήμος Πατρέων: Με υπογραφή Φαρμάκη το παραλιακό μέτωπο Με υπογραφή Φαρμάκη το παραλιακό μέτωπο

Πιστός στην πολιτική του φιλοσοφία για μεγαλύτερες ταχύτητες στον σχεδιασμό και την παραγωγή έργου για την περιοχή, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, το’ πε και το’ κανε!

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, προχωρά σε μία… πρόκληση για τον επόμενο δήμαρχο της Πάτρας, αφού αυτός που θα εκλεγεί θα έχει την ύψιστη ευθύνη να διαχειριστεί την -μεγάλης σημασίας για την πόλη- παρέμβαση ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Η Περιφέρεια, καθόλα έτοιμη, δεν περίμενε ένα περίπου τετράμηνο για να λήξει η θητεία της νυν δημοτικής αρχής, θέλοντας να αναδείξει καταρχήν το ότι οι τοπικές κάλπες δεν ανακόπτουν το έργο της ΠΔΕ και κατά δεύτερον ότι οι πολίτες θα πρέπει πριν απ’ αυτές να αναλογιστούν το ποιοι είναι οι κατάλληλοι για να διαχειριστούν τις τύχες των μεγάλων υποδομών ανάπτυξης του τόπου.

Χθες, η ΠΔΕ ανακοίνωσε πρόσκληση ύψους 10 εκατ. ευρώ, από το πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» για μελέτες και έργα ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας. Αποσκοπεί στην αναγέννησή της πόλης, η οποία διαχρονικά αναπτύχθηκε μέσω της θάλασσας και της εξωστρέφειας που οι ορίζοντές της εξασφαλίζουν.

Περιφέρεια - Δήμος Πατρέων: Με υπογραφή Φαρμάκη το παραλιακό μέτωπο

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης ανοίγει το μεγάλο κεφάλαιο του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας κινήθηκε στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ και του νέου Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την Πάτρα, βάσει του σχεδιασμού που είχε γίνει από την αρχή, για περιβαλλοντική αναβάθμιση και αναγέννηση του θαλάσσιου μετώπου που ολοκληρώνει την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου.

Περιλαμβάνονται μελέτες και δράσεις ενίσχυσης της προστασίας του περιβαλλοντικού αποθέματος και ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής μέσω βιοκλιματικών αναπλάσεων δημόσιων χώρων για τη λειτουργία της πόλης, προκειμένου να ενισχυθεί ο κοινωνικός της ιστός με τις αρχές αειφορίας, αισθητικής και συμμετοχικότητας της πρωτοβουλίας New European Bauhaus, χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμων λύσεων για τις κλιματικές προκλήσεις.

«Ακολουθούμε με συνέπεια και ταχύτητα τον προγραμματισμό, για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση πόρων προς όφελος της κοινωνίας. Η Περιφέρεια ανοίγει το μεγάλο κεφάλαιο του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, το οποίο πρέπει να γίνει αντάξιο του μεγέθους και της ιστορίας της πόλης, κυρίως όμως, αντάξιο μίας ανεπτυγμένης και εξωστρεφούς πόλης, κέντρο μεταφορών, εμπορίου και επικοινωνιών» δήλωσε ο Ν. Φαρμάκης.

Ο Δήμος Πατρέων μπορεί να υποβάλλει προτάσεις από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 28 Ιουνίου 2024, με ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων στις 31 Δεκεμβρίου 2027.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν rapid tests στην Αχαΐα σήμερα και Αύριο
Βέλβα Μητροπούλου: «Οι νέοι έχουν έντονη πολιτική άποψη»
Αχαΐα: 23χρονη κατήγγειλε τον πατέρα της για βιασμό-Η οικογένεια της θα καταθέσει εναντίον της
“Έσβησε” στο νοσοκομείο του Ρίου γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός