Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος: Σε πλήρη εξέλιξη ενέργειες και δράσεις για τη διαχείριση υλικών αμιάντου
Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς τα σχέδια αποξήλωσης αμιάντου, που αφορούν οικίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις, υποδομές, σχολικές μονάδες και παλαιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Εντείνονται το τελευταίο διάστημα ενέργειες και δράσεις για τη διαχείριση υλικών αμιάντου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, έχουν εγκριθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρο Δημητρογιάννη αρκετά σχέδια έγκρισης αποξήλωσης αμιάντου σε όλη την Περιφέρεια, που αφορούν οικίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις, υποδομές, σχολικές μονάδες και παλαιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ προχώρησε ταχύτατα το σχέδιο αποξήλωσης αμιάντου στο Κ.Υ. Κάτω Αχαΐας, προκειμένου να διασφαλιστεί πλέον η περιβαλλοντική υγιεινή της συγκεκριμένης υγειονομικής μονάδας.
Παράλληλα, ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες αποξήλωσης αμιάντου στις εγκαταστάσεις της ΑΜΙΑΝΤΙΤ, όπου 3.000 τόνοι επικίνδυνου υλικού απομακρύνονται, δίνοντας με αυτό τον τρόπο οριστική λύση σε ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 95%, ενώ υπάρχει συνεχή ενημέρωση από τους αρμόδιους προς τον κ. Δημητρογιάννη.
Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες περιβάλλοντος της Περιφέρειας, διευρυμένες αυτοψίες στην περιοχή της Ηλείας για τον εντοπισμό πιθανών σημείων συγκέντρωσης αμιάντου, ιδίως σε περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, με στόχο τη λήψη κατάλληλων μέτρων.
Οι προσπάθειες από την Περιφέρεια και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα σχετικά με τη διαχείριση υλικών αμιάντου, ώστε να αυξηθεί το πλαίσιο περιβαλλοντικής υγείας για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να διαχειρίζεστε το κεφάλαιό σας στο online στοίχημα
Οι νέες θήκες της Samsung για Galaxy Z Flip8, Z Fold8 και Fold8 Ultra
Ο Δήμος Αιγιαλείας στηρίζει το ΕΚΑΜΕ ΑμεΑ Αιγίου με μια ξεχωριστή εκδήλωση
Μωβ «θησαυρός» υγείας: Το λαχανικό που πρέπει να βάλεις αμέσως στη διατροφή σου
Galaxy Unpacked Ιουλίου 2026: Όλα όσα αποκάλυψε η Samsung
Δήμος Αιγιαλείας: Ο απολογισμός ενός χρόνου δράσεων, παρεμβάσεων και διαρκούς ενημέρωσης
Πού πηγαίνει το σπέρμα όταν δεν γίνεται εκσπερμάτιση για πολύ καιρό;
Βραδιά δίπλα στη θάλασσα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Πάτρας ΦΩΤΟ
