Περιπέτεια στη Σητεία: Προσάραξε φορτηγό πλοίο, άρον άρον το εγκατέλειψαν τα 14 μέλη του πληρώματος
Φορτηγό πλοίο προσάραξε και εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του
Σε περιπέτεια εξελίχθηκε το ταξίδι ενός φορτηγού πλοίου υπό σημαία Σιέρα Λεόνε, το οποίο προσάραξε το βράδυ της Πέμπτης (24/07) στη θαλάσσια περιοχή Κυριαμαδίου Σητείας, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.
Το πλήρωμα των 14 ατόμων αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πλοίο, καθώς διαπιστώθηκε μικρή αλλά ελεγχόμενη εισροή υδάτων, γεγονός που προκάλεσε και ελαφρά κλίση στο σκάφος. Ο πλοίαρχος προχώρησε άμεσα στην αίτηση εκκένωσης του πλοίου για λόγους ασφαλείας.
Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς όλα τα μέλη επιβιβάστηκαν σε αλιευτικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σητείας. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκαν δυνάμεις του Λιμενικού με τρία πλωτά σκάφη, ένα ρυμουλκό, δύο παραπλέοντα πλοία και ιδιωτικά σκάφη που έσπευσαν για βοήθεια.
Το φορτηγό πλοίο μετέφερε φορτίο γύψου και είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Σητείας με προορισμό τον Λίβανο. Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες του συμβάντος και εξετάζουν τα επόμενα βήματα για την ασφαλή απομάκρυνσή του.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έχει εντοπιστεί θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή. Το πλοίο εξακολουθεί να παραμένει προσκολλημένο στο σημείο προσάραξης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Μόνιμο tattoo χωρίς βελόνες και σύντομα θα το παραλαμβάνεις με κούριερ
Αιγιάλεια: Αναβάλλεται η εκδήλωση του ΚΚΕ στην Κουνινά λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Ζώδια και σχέσεις:Τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις!
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Παραδοσιακό δημοτικό γλέντι στον Κρίνο ΦΩΤΟ
