Πέθανε η Κατερίνα Γιουλάκη: Η κομψή κυρία της τηλεόρασης και του θεάτρου
Έφυγε από τη ζωή στα 87 της η Κατερίνα Γιουλάκη, μια ηθοποιός που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με ρόλους που σφράγισαν ολόκληρες εποχές και μνήμες γενεών.

Η Κατερίνα Γιουλάκη, που ταυτίστηκε με μια ολόκληρη εποχή της ελληνικής τηλεόρασης και του θεάτρου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή, αφήνοντας πίσω της μια πλούσια καλλιτεχνική παρακαταθήκη.
Γεννημένη το 1938 στην Αθήνα με το πραγματικό όνομα Κατερίνα Γιουβαρλάκη, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1959 με τον θίασο του Ντίνου Ηλιόπουλου, στην παράσταση Η κυρία του κυρίου. Από τότε ξεκίνησε μια πορεία γεμάτη σημαντικούς ρόλους και συνεργασίες.
Στην τηλεόραση άφησε το στίγμα της με την Κοκορόμυαλη τη δεκαετία του ’70, την Κυρία μας στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και φυσικά στο εμβληματικό Ρετιρέ του Γιάννη Δαλιανίδη, που προβλήθηκε από το 1990 έως το 1992.
Το βιογραφικό της στον κινηματογράφο είναι εντυπωσιακό: από Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης και Οι κυρίες της αυλής μέχρι Λαλάκης ο εισαγόμενος, Θηλυκό θηριοτροφείο και Ρεπό, η Κατερίνα Γιουλάκη πρωταγωνίστησε σε πάνω από 40 ταινίες, κωμωδίες αλλά και πιο κοινωνικά έργα, πάντα με στυλ, εκφραστικότητα και ευαισθησία.
Η πορεία της στο θέατρο ήταν εξίσου αξιόλογη. Πρωταγωνίστησε σε παραστάσεις όπως Καμπαρέ, Το μπαλκόνι, Ξυπόλητοι στο πάρκο, Πέντε λεπτά από Ομόνοια και Η παπουτσωμένη Ντόρα, φέρνοντας στο κοινό ερμηνείες που συνδύαζαν λεπτό χιούμορ και θεατρική δύναμη.
Το 1996 τιμήθηκε με το Βραβείο της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του χώρου και του κοινού.
Η Κατερίνα Γιουλάκη υπήρξε μια αυθεντική κυρία της τέχνης, με φωνή και φυσιογνωμία που κουβαλούν κάτι από τη γοητεία και το ήθος μιας άλλης εποχής.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News