Πέθανε και το ασθενοφόρο δεν ξεκινούσε: ΕΔΕ για την τραγωδία με την 11χρονη στη Ροδόπη
Το σοκ από τον πνιγμό της 11χρονης στους Σιδεράδες Ροδόπης μετατρέπεται σε οργή, καθώς έρχονται στο φως καταγγελίες για ασθενοφόρο που δεν έπαιρνε μπροστά. Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στο μικροσκόπιο ΕΔΕ και της Εισαγγελίας Ροδόπης.
Σε πειθαρχικό έλεγχο τίθεται το ΕΚΑΒ Θράκης, καθώς ξεκίνησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χειρίστηκε το περιστατικό με την 11χρονη που έχασε τη ζωή της από πνιγμό την περασμένη Παρασκευή στους Σιδεράδες Ροδόπης.
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται η πληροφορία ότι το ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο για να παραλάβει το κοριτσάκι, παρουσίασε βλάβη. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες φέρεται να υποστηρίζουν ότι χρειάστηκε να το… σπρώξουν για να πάρει μπροστά, ενώ η 11χρονη βρισκόταν ήδη μέσα, χωρίς τις αισθήσεις της.
Η ΕΔΕ έχει στόχο να διερευνήσει εάν το όχημα αντιμετώπισε πρόβλημα κατά την προσέγγιση του συμβάντος ή κατά τη μεταφορά του παιδιού στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αναμένεται να καταθέσουν τόσο ο οδηγός του ασθενοφόρου, ο οποίος είναι στρατιωτικός, όσο και τα μέλη του πληρώματος.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συντήρηση των ασθενοφόρων που εδρεύουν στα Κέντρα Υγείας δεν είναι ευθύνη του ΕΚΑΒ αλλά των ίδιων των Κέντρων Υγείας. Το ζήτημα της κατάστασης των οχημάτων επανέρχεται με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα, καθώς έχει καταγγελθεί και στο παρελθόν πλημμελής συντήρηση και παλαιότητα στόλου.
Παράλληλα, για την υπόθεση έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση και από την Εισαγγελία Ροδόπης, με τις καταθέσεις να ξεκινούν από όλους τους εμπλεκόμενους.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Μαγνήσιο: Το μέταλλο που «μικραίνει» την ηλικία του εγκεφάλου και προστατεύει από την άνοια
Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να εντοπίζουν πέντε χρόνια πριν τι θα γίνει επιτυχία
Εντυπωσίασε το Χορευτικό Τμήμα στο Σκεπαστό Καλαβρύτων ΒΙΝΤΕΟ
6 τρόφιμα με πολλές θερμίδες που θα έπρεπε να τρώτε, σύμφωνα με τους διαιτολόγους
Η Google δοκιμάζει αρχική σελίδα χωρίς κουμπί αναζήτησης τι το αντικαθιστά
Το νέο Viral σύνθημα του Νίκου Κοκκίνη για τον Κρίνο Αχαΐας ΦΩΤΟ
Είδατε κατσαρίδα την ημέρα; Τι σημαίνει για το σπίτι σας – Πώς θα τις διώξετε
Το WhatsApp λύνει επιτέλους ένα από τα πιο εκνευριστικά προβλήματα στο iPhone
