Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς – Σε ηλικία 85 ετών, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ

Υπήρξε κορυφαίος υπουργός και δύο φορές διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος

Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς – Σε ηλικία 85 ετών, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Γιώργος Σουφλιάς, ένα από τα πιο ιστορικά και προβεβλημένα στελέχη της ελληνικής πολιτικής σκηνής και της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο εκλιπών είχε διατελέσει επί σειρά ετών κορυφαίος υπουργός σε κυβερνήσεις της Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα σε καίρια χαρτοφυλάκια, ενώ είχε διεκδικήσει δύο φορές την ηγεσία του κόμματος, το 1996 απέναντι στον Μιλτιάδη Έβερτ και το 1997 απέναντι στον Κώστα Καραμανλή.

Ο Γιώργος Σουφλιάς είχε εκλεγεί βουλευτής για σειρά ετών, κυρίως στη Λάρισα, από όπου προερχόταν, ενώ το 2009 αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική, παρότι είχε επανεκλεγεί, επιλέγοντας έκτοτε να ιδιωτεύσει.

Ο browser σας δεν υποστηρίζει το tag βίντεο.https://pelop.gr/wp-content/uploads/2026/06/NOUNOU-PAGOSMIA-MERA-GALAKTOS-POTIRI-2026-22_4mb.mp4

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Η πολιτική του διαδρομή χαρακτηρίστηκε από μακρά παρουσία στο κυβερνητικό έργο και ενεργό ρόλο σε κρίσιμες πολιτικές περιόδους της χώρας.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125