Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος
Νικήθηκε στην μάχη που έδινε με τον καρκίνο…
Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 64 ετών ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, μετά από σύντομη, σκληρή αλλά άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
Ο πρώην δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος γεννήθηκε στη Ρόδο το 1959. Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ (1981) και από το 1983 εργάστηκε ως δικηγόρος Ρόδου, παρ’ Αρείω Πάγω. Επίσης, ήταν πτυχιούχος πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ (2001) και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2008). Παντρεμένος με την κρητικής καταγωγής συμβολαιογράφο Ρόδου, Αγάπη Καλομοίρη, απέκτησαν ένα γιο, τον Στέργο.
Η ενασχόληση του Φώτη Χατζηδιάκου με τα κοινά ξεκίνησε το 1999 όπου και διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου έως το 2002, ενώ για τα επόμενα πέντε χρόνια προήδρευσε του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Την τριετία 2007-2010 ο Φώτης Χατζηδιάκος ήταν Αντινομάρχης Ανάπτυξης & Συγκοινωνιών, Πρωτογενούς Τομέα και συνέχισε ως αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Το 2014, εξελέγη δήμαρχος Ρόδου, θέση που υπηρέτησε όντας παράλληλα και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου. Από το 2019 μέχρι και σήμερα, ήταν δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2023, ο Φώτης Χατζηδιάκος συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Επίδομα θέρμανσης 2026-2027: Πότε ανοίγει το myΘέρμανση και πως θα κάνετε αίτηση
Η Acer χτυπά το MacBook Neo εκεί που πονάει οθόνη 120Hz και διπλάσιες θύρες
Ο Καραγκιόζης στον Καταρράκτη Πατρών ΦΩΤΟ
Μην πετάτε το νερό από το κλιματιστικό: Οι 3 χρήσεις που θα σας γλιτώσουν χρήματα
Γιατί η Sony δεν βιάζεται καθόλου να βγάλει το PS6 και η απάντηση εκπλήσσει
Αρχαία Ολυμπία: Η κωμωδία ο «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» στο Διεθνές Φεστιβάλ
ΕΕΤΑΑ: Βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher παιδικών σταθμών
Meta και Google νικήθηκαν από έναν AI κολοσσό που δεν θα το περιμένε κανείς
