Πεζοδρόμηση Μαιζώνος: Ενστάσεις και ικανοποίηση από τη δημοσκόπηση της «Π» και του pelop.gr

Ανδρέας Αντωνόπουλος, Κώστας Ζαφειρόπουλος και Τάσος Γιατράς μιλούν στην «Π» για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος.

Πεζοδρόμηση Μαιζώνος: Ενστάσεις και ικανοποίηση από τη δημοσκόπηση της «Π» και του pelop.gr

Οι Πατρινοί είπαν σαρωτικό «ναι» στην πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, η οποία προβλέπεται στο έργο ανάπλασης της Κάτω Πόλης που θα ξεκινήσει να υλοποιείται το επόμενο διάστημα.

Στη δημοσκόπηση της data consultants, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοποννησος» και του pelop.gr, αποτυπώθηκε ένα θετικό ποσοστό της τάξης του 60% υπέρ της πεζοδρόμησης, ενώ μόλις το τρεις στους δέκα απορρίπτουν την ιδέα.

Δημοσκόπηση της DATA C: Θέλουμε ή όχι την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος;

Οπως έγραψε και χθες η «Π», το έργο της ανάπλασης της Κάτω Πόλης αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνουν οι εργασίες πεζοδρόμησης της Μαιζώνος, οι οποίες επηρεάζονται από την αντιδρόμηση της Κανακάρη και της Κορίνθου. Ο κεντρικός δρόμος της Πάτρας θα πάψει να υφίσταται όπως των γνωρίζουμε σήμερα, αφού από την Αράτου έως τη Γούναρη θα πεζοδρομηθεί.
Θα διατηρηθούν τα πεζοδρόμια έως την οδό Φιλοποίμενος, θα ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμια από οδό Φιλοποίμενος έως Γούναρη με ψυχρούς τσιμεντοκυβόλιθους, θα ξηλωθεί το οδόστρωμα και θα τοποθετηθούν στη θέση τους κυβόλιθοι γκρί χρώματος, όπως στην Ρήγα Φεραίου. Επιπλέον, ο κύριος πεζόδρομος θα έρθει στο ίδιο επίπεδο με τα υφιστάμενα πεζοδρόμια. Ενώ επίσης, θα τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός και θα γίνουν δενδροφυτεύσεις.

Ζητήσαμε να σχολιάσουν το εύρημα της δημοσκόπησης, αλλά και να σχολιάσουν συνολικά το έργο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς.

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ»

Πεζοδρόμηση Μαιζώνος: Ενστάσεις και ικανοποίηση από τη δημοσκόπηση της «Π» και του pelop.gr

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Κώστας Ζαφειρόπουλος έθεσε δύο υποσημειώσεις για να είναι ευχαριστημένοι οι έμποροι. Ταχύτητα στην εκτέλεση των έργων, αλλά και να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να διατηρηθεί ο εμπορικός χαρακτήρας του δρόμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαφειρόπουλος είπε για αυτά που θα ήθελαν να δουν οι έμποροι στη Μαιζώνος: «Το έργο ήδη έχει αργήσει να γίνει, καθώς θεωρητικά θα έπρεπε να έχει παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2021, ωστόσο από εδώ και πέρα εμείς αυτό που θέλουμε είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Ο εργολάβος θα πρέπει να ξεκινήσει και από τις δύο πλευρές (Αράτου και Γούναρη), ώστε να συναντηθούν οι εργασίες στην πλατεία Γεωργίου». Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου θεωρεί ότι πρέπει να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος που θα γίνονται έργα στην πόλη, ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά οι επιχειρήσεις που λειτουργούν.

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΤΡΑΣ: «ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ»

Πεζοδρόμηση Μαιζώνος: Ενστάσεις και ικανοποίηση από τη δημοσκόπηση της «Π» και του pelop.gr

Ξεκάθαρα υπέρ της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος τάχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας Τάσος Γιατράς.  Τις προηγούμενες δύο δεκαετίες η εστίαση είδε στην πράξη ότι οι πεζοδρομήσεις ανοίγουν δρόμο ανάπτυξης του κλάδου και πάνω σε αυτή την πορεία εκτιμούν ότι και η νέα Μαιζώνος μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω βελτιώσεις στην πόλη.

Ο Τάσος Γιατράς τόνισε στην «Π» για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος: «Το ξεκίνημα των εργασιών για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος είναι αναμφίβολα μια θετική είδηση, για μια παρέμβαση που θα λάβει χώρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Κάθε δίκτυο πεζοδρόμων είναι απαραίτητο να εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια ανάπτυξης μιας περιοχής και να εναρμονίζεται με τις προοπτικές εξέλιξής της, λαμβάνονται πάντα υπόψη τον ανθρώπινο παράγοντα και τις οικονομικές δραστηριότητες.

Ο ΣΚΕΑΝΑ έχει πάρει σαφή θέση υπέρ κάθε προσπάθειας αναβάθμισης της πόλης, ενεργώντας από κοινού με φορείς και αρχές, προσεγγίζοντας θέματα ανάπτυξης και προοπτικής με σεβασμό στην επιχειρηματικότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

Πεζοδρόμηση Μαιζώνος: Ενστάσεις και ικανοποίηση από τη δημοσκόπηση της «Π» και του pelop.gr

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Ανδρέας Αντωνόπουλος μίλησε σήμερα στην «Π» για την ουσία της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος αλλά και των υπόλοιπων έργων που εκτελούνται και θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα:

«Η πεζοδρόμηση μιας εκ των κεντρικότερων οδών της Πάτρας θα αποτελέσει τη βάση της συνολικής ανάπλασης του κέντρου της πόλης μας. Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει την καθημερινή ζωή των Πατρινών, γιατί όχι μόνο θα καλυτερεύσει και θα ομορφύνει το κέντρο, αλλά θα δημιουργήσει μεγάλους κοινόχρηστους χώρους, απελευθερωμένους από οχήματα για την αποκλειστική χρήση των πεζών που δικαιούνται να έχουν το χώρο τους χωρίς οχλήσεις» είπε αρχικά ο κ. Αντωνόπουλος και συνέχισε:

«Ομως, οι κατασκευές δεν τελειώνουν με τη Μαιζώνος. Θα αναπτυχθεί ένα δίκτυο ποδήλατοδρόμων που θα συνδέονται με τον παραλιακό ποδήλατοδρόμο και θα ενισχυθεί η εναλλακτική κυκλοφορία για όσους επιθυμούν να κινούνται με ασφάλεια, όχι μόνο ως ψυχαγωγία, αλλά και ως μέσο μεταφοράς. Επιπλέον, μαζί με τον νέο πεζόδρομο και τις υπόλοιπες αλλαγές στο κέντρο, θα έχουμε νέους φωτισμούς και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού που θα αναβαθμίσουν τη ζωή του κέντρου, ενώ μην ξεχνάμε και την αποκατάσταση των τεσσάρων κλιμάκων που θα συνδέουν την Ανω με την Κάτω πόλη. Οι Πατρινοί δικαιούνταν εδώ και δεκαετίες να έχουν αυτές τις υποδομές. Εστω και τώρα, επειδή η σημερινή δημοτική αρχή έχει στο επίκεντρο τον λαό, εκτός από διεκδικήσεις, υλοποιεί και δεκάδες έργα προς όφελος των δημοτών».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεία: Κέρδισε τη μάχη ο 27χρονος αστυνομικός που βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση με εγκεφαλίτιδα - Οι ευχαριστίες σε πατρινούς γιατρούς
Πάτρα: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη
Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αχαΐας: Οι γονείς «εγκαλούν» την πολιτεία - «Τα παιδιά μας δεν είναι σκουπίδια» ΦΩΤΟ
Καζίνο Ρίου: Σε κρίσιμη φάση οι διαβουλεύσεις