Πισπιρίγκου: Πόσο εύκολο είναι να βρεθούν οι αναζητήσεις της στο ίντερνετ – ΒΙΝΤΕΟ

Τι δηλώνει ο Μανώλης Σφακιανάκης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τις αναζητήσεις της στο ίντερνετ.

ΠΑΤΡΑ

Για όλα όσα αναμένονται να δουν το φως της δημοσιότητας με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε ο ιδρυτής και πρώην προϊστάμενος του σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο οι αναζητήσεις θα πάνε ένα χρόνο πίσω, όχι περισσότερο.

«Η άρση απορρήτου επικοινωνιών γίνεται σε εξειδικευμένες καταστάσεις. Δεν μπορούμε να πάμε πιο πίσω από ένα χρόνο, και μπορούμε να δούμε όλες τις κλήσεις και τα μηνύματα. Θα πρέπει να ψάξουν το ιστορικό των υπολογιστών, των κινητών και των tablet που έχουν κατασχέσει. Στο ιστορικό φαίνονται όλες οι κινήσεις. Βέβαια κάποιος μπορεί να σβήσει το ιστορικό, και να χρειαστούν άλλες διαδικασίες. Αλλά αν υπήρχε κάτι και διεγράφη, ίσως βρεθεί. Αν έχει ζητήσει κάποιος να μην υπάρχει καταγραφή του ιστορικού, δεν υπάρχει κάτι να βρούμε», σημείωσε ο κ. Σφακιανάκης.

Ορός αλήθειας μόνο για κατασκοπεία στην Ελλάδα
«Σου δίνουν ορό για να χαλαρώσεις και μετά σε πριζώνουν με ηλεκτρόδια σε όλο το σώμα. Βλέπουν πώς αντιδρά ο εγκέφαλός σου» είπε για τον ορό αλήθειας. «Ο ορός της αλήθειας εφαρμόζεται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στην Ελλάδα είχε χρησιμοποιηθεί για μια υπόθεση κατασκοπείας. Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν την εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο, στη νομοθεσία δεν υπάρχει αυτή η διαδικασία. Υπάρχουν ιδιώτες γιατροί να το κάνουν. Έχει μεγάλο ποσοστό αξιοπιστίας, αλλά όχι απόλυτο», εξήγησε ο κ. Σφακιανάκης.

«Αν γίνει εκταφή και πάρουν το tablet και το πάνε στα εργαστήρια, είναι θέμα 10-15 ημερών να δούνε το αν υπάρχει κάτι μέσα σε αυτό», κατέληξε ο κ. Σφακιανάκης.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments