Πλάτων Παπαγιαννόπουλος – Από την Πάτρα, στην Vogue και στις μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες!

Με καταγωγή από την Πάτρα έχει περπατήσει στα shows των περισσότερων Ελλήνων σχεδιαστών, έχει φωτογραφηθεί για την Vogue Iταλίας, είναι συνεργάτης του καταξιωμένου σχεδιαστή Στέλιου Κουδουνάρη και εργάζεται πολλά χρόνια ως επαγγελματίας μοντέλο. Κάπου ανάμεσα στην Αθήνα και την Ύδρα μίλησε στην “Π” για το ξεκίνημα του, το χώρο όπως διαμορφώθηκε στην πανδημία και την Πάτρα!

1 9

Αποκτήσαμε άποψη για την εκφραστικότητα του προσώπου του κάθε μοντέλου, μάθαμε και αντιγράψαμε πόζες που τις χρησιμοποιήσαμε και στα δικά μας μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ δώσαμε μεγαλύτερη βαρύτητα στα ρούχα και το στιλ μας.

Τον φετινό χειμώνα που η καραντίνα μας κράτησε στο σπίτι και βρέθηκε χρόνος για μπει η τηλεόραση στην καθημερινότητα μας, παρακολουθήσαμε GNTM, Μy Style Rocks και αλλά προγράμματα που άμεσα ή έμμεσα έχουν σχέση με την μόδα. Εκεί μάθαμε τι θα πει “σωστή γωνία” σε μια φωτογράφιση, ενώ ζηλέψαμε εν μέρει το lifestyle τρόπο ζωής των μοντέλων που στο μυαλό τουλάχιστον των περισσοτέρων, μοιράζεται σε διεθνείς πασαρέλες, parties και γνωριμίες με διάσημους σχεδιαστές και μεγάλα ονόματα του μόντελινγκ.

Ο Πλάτωνας Παπαγιαννόπουλος έχει κάνει σπουδαίες και σημαντικές δουλειές. Με καταγωγή από την Πάτρα έχει περπατήσει στα shows των περισσότερων Ελλήνων σχεδιαστών, έχει φωτογραφηθεί για την Vogue Iταλίας, είναι συνεργάτης του καταξιωμένου σχεδιαστή Στέλιου Κουδουνάρη και εργάζεται πολλά χρόνια ως επαγγελματίας μοντέλο. Κάπου ανάμεσα στην Αθήνα και την Ύδρα μίλησε στην “Π” για το ξεκίνημα του, το χώρο όπως διαμορφώθηκε στην πανδημία και την Πάτρα!

IMG 9690

“Η καριέρα μου ξεκίνησε τυχαία στα 18, όταν φωτογραφήθηκα με αφορμή την πτυχιακή εργασία μιας φίλης που σπούδαζε στο Λονδίνο”

Επειδή πολύ κόσμος δε γνωρίζει, θες να μας περιγράψεις πως ξεκίνησε η δική σου καριέρα;

Π.Π. “Η καριέρα μου ξεκίνησε τυχαία στα 18, όταν φωτογραφήθηκα με αφορμή την πτυχιακή εργασία μιας φίλης που σπούδαζε στο Λονδίνο και έκτοτε ξεκίνησαν όλα. Με προσέγγισαν από ένα μεγάλο πρακτορείο και μου έκαναν πρόταση να συνεργαστούμε και έτσι έγινε η αρχή. Δεν σου κρύβω ότι δεν ήθελα καθόλου να ασχοληθώ με το χώρο του μόντελινγκ, αλλά σκέφτηκα να το κάνω παράλληλα με τις σπουδές μου και ήταν ένας καλός συνδυασμός για να βγάζω παράλληλα κάποια χρήματα. Στην συνέχεια ασχολήθηκα πιο σοβαρά, καθαρά επαγγελματικά και έως τώρα δουλεύω κανονικά. Εάν και έχω περάσει από πολλές φάσεις εξαιτίας της κατάστασης και της κρίσης , υπάρχουν κάποιες κάλες δουλειές και αυτή την περίοδο.”

Με ποια κριτήρια επιλέγεις με ποιους θα συνεργαστείς;
Π.Π. “Δεν επιλέγω απαραίτητα, είμαι σε επικοινωνία με το γραφείο μου και αναλόγως τη δουλειά και τα χρήματα αποφασίζουμε πως προχωράμε με τον κάθε πελάτη”.

Υπάρχει συνταγή για να επιτύχει ένα μοντέλο;
Π.Π. “Η δική μου συνταγή όλα αυτά τα χρόνια είναι να είμαι πάντα συνεπείς , ευγενικός , καθαρός και να έχω υπομονή. Λόγω του ότι υπάρχει μεγάλη απόρριψη, το καλύτερο είναι να είσαι ο εαυτός σου. Σίγουρα έχω χάσει κάποιες δουλειές που θα μπορούσα να είχα κάνει, Αλλά όλα είναι στο παιχνίδι.”

5 3

Το μοντέλο εκτός από την Ελλάδα έχει συνεργασία με ένα international πρακτορείο μοντέλο στην Ιταλία

Οι σχεδιαστές από το εξωτερικό επιλέγουν εύκολα Έλληνες/Ελληνίδες για να συνεργαστούν;
Π.Π. “Φυσικά, υπάρχουν μοντέλα Έλληνες και Ελληνίδες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό και μάλιστα περπατάνε σε show’s μεγάλων Οίκων, δίπλα σε top models. θεωρώ ότι έχουμε πολύ ωραία παιδιά, κορίτσια και αγόρια που πληρούν τις προϋποθέσεις, απλά δυστυχώς δεν είναι εύκολο να το ακολουθήσουν στο 100%.”

“Μπήκαμε” λίγο στον χώρο της μόδας μέσα από την όποια επαφή μας με την τηλεόραση GNTM, Μy style rocks. Διαφέρει στην πραγματικότητα;
Π.Π. “Το GNTM είναι ένα reality οπού μέσα από εκεί αναδεικνύονται νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ και να κάνουν μια καριέρα στο χώρο της μόδας. Σίγουρα κάτι μαθαίνεις εάν ακούς τους ειδικούς, δεν είναι καλό να υπάρχουν αυτά τα στοιχεία που το κάνουν reality, αλλά το θέμα είναι να κάνεις focus στο αντικείμενο και να μην παρασυρθείς σε ίντριγκες και σε καταστάσεις που απλά θα φέρουν νούμερα σε ένα τηλεοπτικό show.
Το my style rocks είναι ένας διαγωνισμός (reality) μόδας που δεν είσαι κλεισμένος σε ένα σπίτι, πας εκεί για να διαγωνιστείς και να δείξεις το στιλ σου, να προτείνεις κάτι και να το βελτιώσεις με τις συμβουλές των ειδικών. Δεν είναι καθόλου κακό. Για εμένα το θέμα μέσα από όλα αυτά τα τηλεοπτικά shows είναι να μπορέσεις να πάρεις έστω και κάτι λίγο που θα σε βοηθήσει σε αυτό που θέλεις να ακολουθήσεις, είτε έχει κάνει με το ίδιο το παιχνίδι είτε με την σταδιοδρομία σου στο μέλλον. Καταλαβαίνω βέβαια πως είναι δύσκολο να μπορέσεις να το διαχειριστείς όλο αυτό και να παραμείνεις ο εαυτός σου.”

4 4 scaled

Ο Πλάτωνας με το μοντέλο Υβόνη Ντόστα σε party της Vogue Greece

Θα συμμετείχες σε κάποιο τηλεοπτικό show;
Π.Π. “Φυσικά. Εάν ήταν κάτι το οποίο θα μου ταίριαζε θα το έκανα με μεγάλη μου χαρά. Μου αρέσει η τηλεόραση και μετά από τόσα χρόνια έχω εξοικειωθεί με τον φακό. Βέβαια για να κάνεις τηλεόραση δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα έκανα κάτι που να μου ταιριάζει.”

Ο χώρος επηρεάστηκε από τα συνεχόμενα lockdown; Έγιναν κάποια πράγματα αλλά ψηφιακά όπως για παράδειγμα η εβδομάδα μόδας.
Π.Π. “Όλα επηρεάστηκαν. Τα περισσότερα άλλαξαν στην ζωή μας, οπότε ήταν επόμενο και ο χώρος της μόδας να επηρεαστεί από όλο αυτό. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσουμε και πάλι να κάνουμε τα shows κανονικά. Γιατί έχει άλλη αίσθηση όταν υπάρχει ο κόσμος, η ενέργεια και το vibe. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις δουλείες!”

Τι κάνεις σήμερα και τι θα δούμε από εσένα στο άμεσο μέλλον;
Π.Π. “Αυτή την περίοδο συνεχίζω κανονικά κάποιες φωτογραφίσεις που είναι προγραμματισμένες. Πρόσφατα έκανα μια για την campaign “Vardas x H.Davlas” σε συνεργασία με τον Varda και τον Χάρη Ντάβλα. Προ ημερών βρισκόμουν στην Ύδρα με τη γνωστή εταιρεία Greygoose, που κάναμε γυρίσματα και φωτογράφιση με ένα πολύ ωραίο team από Έλληνες influencers. και υπάρχουν και άλλες προγραμματισμένες δουλειές για τον Ιούλιο, κάποια ξενοδοχεία κ.λ.π. Ανυπομονώ και εύχομαι να έχουμε έναν δημιουργικό χειμώνα και να δουλέψουμε και πάλι ο κάθε ένας στον τομέα του, με ασφάλεια και να επανέλθουμε όλοι όπως πριν.”

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά, που θέλουν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ;
Π.Π. “Να είναι ο εαυτός τους, να μην επηρεάζονται από τα social media και να ακολουθούν αυτό που θέλουν, με υπομονή. Να δίνουν το 100% του εαυτού τους. Όλα γίνονται αρκεί να το θέλουμε πραγματικά!”

Ποια είναι η σχέση σου με την Πάτρα σήμερα;
Π.Π. “Η αγαπημένη μου Πάτρα, μου λείπει πολύ. Έρχομαι όσο πιο συχνά μπορώ για να βλέπω την οικογένεια μου, φίλους και συγγενείς. Ελπίζω να μπορέσω σύντομα να βρω περισσότερο χρόνο και να μπορώ να απολαύσω την τόσο όμορφη πόλη μου!”

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ