Πλεύρης για τις ελλείψεις στα φάρμακα: «Σε καλύτερη θέση η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες» – Σε ποια θα αυξηθούν οι τιμές ΒΙΝΤΕΟ

Όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το πρωί της Πέμπτης για τις ελλείψεις στα φάρμακα

ΓΕΝΟΣΗΜΑ

Για τις ελλείψεις στα φάρμακα μίλησε το πρωί της Πέμπτης (5/1) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης επισημαίνοντας πως αυτές παρουσιάζονται σε συγκεκριμένα σκευάσματα για τα οποία δεν υπάρχουν αντίστοιχα γενόσημα.

«Στα ελληνικά νοσοκομεία και στα φαρμακεία δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις» υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός και συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση».

«Η χώρα μας έχει δικές της φαρμακαποθήκες που παράγουν σκευάσματα από γενόσημα, κάτι που σε άλλες χώρες δεν υπάρχει» εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης και αναφερόμενος στους γιατρούς σημείωσε «πλέον εκτός από το επώνυμα σκευάσματα, θα συνταγογραφούν παράλληλα και αντικατάστατά τους για να γνωρίζουν οι γονείς ότι υπάρχει και άλλη λύση εκτός από το μπραντ σκεύασμα».

«Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μπραντ σκευάσματα και σε λίγα παιδιατρικά αλλά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί» επεσήμανε.

Γιατί είναι κλειστές οι φαρμακαποθήκες και σε ποια φάρμακα θα αυξηθούν οι τιμές
Εστιάζοντας στις κλειστές φαρμακαποθήκες ο Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε ότι αυτό έγινε λόγω απογραφής στο τέλος του χρόνου, ενώ σημείωσε ότι δυσκολία υπάρχει σε μάσκες, αποφρακτικά και σιρόπια για τα οποία δεν έχουμε πρώτες ύλες.

Κλείνοντας ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι αύξηση στην τιμή θα γίνει σε πολύ φθηνά φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα ώστε να συνεχίσει και η παραγωγή τους, γιατί αλλιώς οι φαρμακαποθήκες θα τα αποσύρουν και η μόνη λύση που θα έχουν οι πολίτες θα είναι να στραφούν σε επώνυμα που είναι πολύ πιο ακριβά.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments