Ποιος είναι ο τύπος προσωπικότητάς σου με βάση το είδος των ταινιών που προτιμάς

Αν αναρωτιέσαι τι λέει για σένα το αγαπημένο σου είδος ταινιών, συνέχισε να διαβάζεις.

τύπος

Κάθε μεμονωμένη επιλογή και προτίμηση, είναι ξεκάθαρα ενδεικτικές της προσωπικότητάς μας.

Έτσι, ακόμη και φαινομενικά ασήμαντες προτιμήσεις, όπως για παράδειγμα το αγαπημένο μας είδος ταινιών, μπορούν στην πραγματικότητα να είναι αρκετά ενδεικτικές για τον τύπο της προσωπικότητάς μας. Αν αναρωτιέσαι τι λέει για σένα το αγαπημένο σου είδος ταινιών, συνέχισε να διαβάζεις.

Αγαπημένο είδος ταινίας και τύπος προσωπικότητας

τύπος

Pexels: Megha Mangal

Ρομαντικές ταινίες

Ακριβώς όπως το συγκεκριμένο genre ταινιών, είσαι εξαιρετικά ρομαντική, αλλά και δυναμική. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τους ανθρώπους που αγαπάς. Σύμφωνα με σχετική μελέτη, οι άνθρωποι που απολαμβάνουν να παρακολουθούν ρομαντικές κινηματογραφικές ιστορίες, είναι συχνά σκληρά εργαζόμενοι και ευσυνείδητοι άνθρωποι. Ωστόσο, είναι επίσης λιγότερο συναισθηματικά σταθεροί. Επιπλέον, λαχταρούν τη χαλάρωση που προσφέρουν συνήθως τα happy endings σε αυτές τις ταινίες.

Δράμα

Έχεις την τάση να απολαμβάνεις ταινίες γεμάτες δράμα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος; Αυτό το είδος ταινιών παίρνει πραγματικές καταστάσεις και τις τοποθετεί στη μεγάλη οθόνη. Αυτού του είδους οι ταινίες μπορούν πραγματικά να σε κάνουν να νιώσεις μια ποικιλία συναισθημάτων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα άτομο με μεγάλη ενσυναίσθηση και έχεις τεράστια καρδιά. Οι δραματικές ταινίες είναι οι αγαπημένες σου, επειδή παρακολουθώντας τις προκλήσεις και τους αγώνες των πρωταγωνιστών, μπορείς να κατανοήσεις καλύτερα τα προβλήματα στην πραγματική ζωή.

Κωμωδία

Οι αγαπημένες σου ταινίες είναι αυτές που σε κάνουν να γελάς σαν να μην υπάρχει αύριο; Σύμφωνα με σχετική μελέτη, οι άνθρωποι των οποίων το αγαπημένο είδος ταινίας είναι η κωμωδία, είναι πιο ανοιχτοί, δημιουργικοί και περιπετειώδεις, καθώς και λιγότερο οργανωμένοι και προσεκτικοί. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι το είδος της κωμωδίας τείνει να έχει πιο πρωτότυπο περιεχόμενο και πλοκές που είναι απρόβλεπτες, κάτι που ενθαρρύνει πιο δημιουργικούς τρόπους σκέψης.

Ταινίες τρόμου

Σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, οι ταινίες τρόμου προκαλούν διανοητικές αναζητήσεις, μέσα από απεικονίσεις χάους. Ως εκ τούτου, αν αυτό είναι το αγαπημένο σου είδος ταινιών, μπορεί να είσαι εξωστρεφής και ευσυνείδητη. Συχνά αμφισβητείς τους κανόνες και είσαι ένα ανεξάρτητο και δυνατό άτομο. Πιστεύεις ότι η μόνη διέξοδος ακόμα και της πιο νοσηρής πραγματικότητας, είναι να ζήσεις.

Επιστημονικής φαντασίας

Συχνά αυτό το είδος ταινιών, περιστρέφεται γύρω από ένα δυστοπικό μέλλον, γεμάτο αδικία και ταλαιπωρία. Οι κύριοι πρωταγωνιστές αυτών των ταινιών, πάνε κόντρα στο κατεστημένο και ανατρέπουν τις αρχές, είτε πρόκειται για μια καταπιεστική κυβέρνηση, είτε για μια τεχνολογική απειλή. Σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όσοι προτιμούν τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας τείνουν να έχουν επαναστατικό χαρακτήρα. Επιπλέον, είναι ονειροπόλοι με πολύ ζωντανή φαντασία και δεν φοβούνται να υλοποιήσουν εξωφρενικές και καινοτόμες ιδέες.

Δράσης

Εάν οι αγαπημένες σου ταινίες, ανήκουν στο συγκεκριμένο είδος ταινιών, τότε μάλλον είσαι η «ήρεμη δύναμη» της παρέας. Σύμφωνα με τη μελέτη που αναφέρθηκε προηγουμένως, είσαι επίσης ένα πολύ εργατικό άτομο που προτιμά να διεκδικήσει αυτό που θέλει, αντί να βασίζεσαι στην τύχη. Σου αρέσει επίσης να δοκιμάζεις νέα και εξωτικά πράγματα, λόγω της περιπετειώδους και ανοιχτής προσωπικότητάς σου.

Φαντασίας/Κινούμενα σχέδια

Σου αρέσουν οι ταινίες φαντασίας ή κινουμένων σχεδίων, ακόμα κι αν δεν είσαι πια παιδί; Σίγουρα, ίσως είσαι ακόμα παιδί στην καρδιά, αλλά δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Σημαίνει μόνο ότι μπορείς να δεις το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω σου με μια δημιουργική και φωτεινή διορατικότητα. Εξάλλου, οι ταινίες του συγκεκριμένου genre, είναι πάντα πιο χαρούμενες και δημιουργικές, με τις ιστορίες τους να περιγράφουν ιδέες που δύσκολα μπορούν να αποτυπωθούν κινηματογραφικά.

 

Πηγή: ladylike

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop