«Ποιος σας κατέστρεψε τον χαρακτήρα και σας έκανε τέτοιο ψώνιο;»- «Είσαι φασίστας»
Σφοδρή αντιπαράθεση και μάλιστα με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών είχαν στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τρομερή η σφοδρή αντιπαράθεση και μάλιστα με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών είχαν στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε επίκαιρη ερώτηση για τη συμμετοχή του σε συνάντηση Ελλήνων πολιτικών και εκπροσώπων του Israel Allies Foundation στην Αθηναϊκή Λέσχη.
Συγκεκριμένα, η αντιπαράθεση κορυφώθηκε, όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη «φασίστα ακροδεξιό» και του είπε με νόημα: «Σας αντιμετωπίζω ποινικά σε αυτήν την επίκαιρη ερώτηση. Έχετε υποπέσει σε αντιφάσεις».
«Με απειλήσατε ότι θα με κλείσετε φυλακή; Ποια νομίζετε ότι είστε; Ποιος σας είπε ότι είστε κάτι σπουδαίο; Ποιος σας κατέστρεψε τον χαρακτήρα και σας έκανε τέτοιο ψώνιο;», της είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Και πιστεύετε ότι η χειρότερη πρόεδρος της Βουλής, που όταν έπεσε από την προεδρία πανηγύριζαν οι υπάλληλοι που απαλλάχθηκαν από την τυραννική της παρουσία, με απείλησε;».
Μάλιστα, απαντώντας στα περί «φασίστα», επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς. «Εγώ είμαι φασίστας κι εσείς δεν είστε προδότης;», τη ρώτησε, αναφορικά με τη στάση της απέναντι στο Ισραήλ, σημειώνοντας ότι είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα. «Τα συμφέροντα Ελλάδας και Ισραήλ ταυτίζονται απολύτως», είπε, λέγοντας ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τον οποίο υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας, εκδόθηκε, όπως ανέφερε, από έναν εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «διεθνή εγκληματία» που έχει παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. «Θα φροντίσω να λογοδοτήσει ο φίλος σας, είναι διεθνής εγκληματίας. Και παραπέμπεται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου και έχει κριθεί ότι το κράτος του Ισραήλ και η κυβέρνηση διαπράττουν γενοκτονία», είπε. Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι είναι.
Για τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε ότι ήταν μυστική, «Στο κέντρο της Αθήνας, μυστική συνάντηση με 200 άτομα δεν υπάρχει», είπε, λέγοντας ότι στη συγκέντρωση βρισκόταν δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και πολύς κόσμος. Επίσης, ανέφερε ότι για να συναντηθεί με την πρέσβειρα του Ισραήλ, δεν χρειάζεται άδεια από τον πρόεδρο της Βουλής, τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι η στρατηγική σχέση της Ελλάδος με το Ισραήλ ξεκίνησε επί Γιώργου Παπανδρέου το 2010 και συνεχίστηκε με τις κυβερνήσεις Σαμαρά, Τσίπρα και Μητσοτάκη, την ώρα που το Ισραήλ και ο Νετανιάχου στηρίζουν την Ελλάδα στα εθνικά της δίκαια και καταδικάζουν το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Αντιπαράθεση και για το σύνθημα της ΔΑΠ
Αντιπαράθεση σημειώθηκε και για το βίντεο με τον κ. Γεωργιάδη να λέει το σύνθημα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την κυρία Κωνσταντοπούλου να σχολιάζει ότι τον εκτρέπει «από τις ακροβατικές επιδόσεις και τα επιφωνήματα».
«Θα μου κάνετε έλεγχο τι είδους συνθήματα θα λέω; Οι ΔΑΠίτες με Α και ΟΥ έμπαιναν με θάρρος μέσα στα αμφιθέατρα και έδιωξαν Αριστερούς σαν εσάς. Είμαι περήφανος που με αυτά τα συνθήματα διαλύσαμε την Αριστερά», απάντησε ο κ Γεωργιάδης.
«Μια νοσηρή προσωπικότητα με απείλησε μέσα στη Βουλή»
Λίγο αργότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ, έχοντας μέσα και το σχετικό βίντεο, λέγοντας τα εξής
«Η συζήτηση στην Βουλή με την @ZoeKonstant εκτυλίχθηκε όπως ακριβώς την περίμενα. Μία νοσηρή προσωπικότητα που με απείλησε μέσα στην βουλή με φυλακή επειδή υποστηρίζω τις Σχέσεις Ελλάδος/Ισραήλ… πιστεύω της απάντησα όπως της άξιζε διατηρώντας όσο μπορούσα την ψυχραιμία μου».
Η συζήτηση στην Βουλή με την @ZoeKonstant εκτυλίχθηκε όπως ακριβώς την περίμενα. Μία νοσηρή προσωπικότητα που με απείλησε μέσα στην βουλή με φυλακή επειδή υποστηρίζω τις Σχέσεις Ελλάδος/Ισραήλ: … https://t.co/hmzwjwmQaP μέσω @YouTube πιστεύω της απάντησα όπως της άξιζε διατηρώντας όσο μπορούσα την ψυχραιμία μου
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) October 26, 2026
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
