Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ουκρανικές απώλειες δεν είναι μικρές, αλλά λιγότερες από αυτές των Ρώσων

«Έχουμε απώλειες και δεν είναι μικρές. Είναι όμως πολύ μικρότερες από των Ρώσων» δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολέξιι Αρεστόβιτς σε συνέντευξη του στην ουκρανική υπηρεσία του BBC

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ουκρανικές απώλειες δεν είναι μικρές, αλλά λιγότερες από αυτές των Ρώσων

Οι απώλειες των ενόπλων δυνάμεων στον ρώσο-ουκρανικό πόλεμο δεν είναι μικρές, αλλά έως ότου τερματισθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις απαγορεύεται να ανακοινωθεί ο συγκεκριμένος αριθμός των απωλειών, δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολέξιι Αρεστόβιτς σε συνέντευξη του στην ουκρανική υπηρεσία του BBC, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Αριθμοί φυσικά υπάρχουν. Τους γνωρίζω με ακρίβεια σχεδόν για τον κάθε άνθρωπο, αλλά δεν θα τους αναφέρω. Έως τον τερματισμό του πολέμου… Έχουμε απώλειες και δεν είναι μικρές. Είναι όμως πολύ μικρότερες από των Ρώσων, αλλά δεν είναι μικρές. Κάθε απώλεια θα ληφθεί υπ όψιν, κάθε απώλεια θα μείνει στην μνήμη μας και κάθε οικογένεια θα αντιμετωπισθεί με σεβασμό και σε κάθε οικογένεια θα της δοθεί βοήθεια», επισήμανε ο Αρεστόβτις.

Ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου διευκρίνισε ότι κανένας στρατός του κόσμου δε ανακοινώνει τις απώλειες του κατά την διάρκεια του πολέμου, επειδή πρώτον συνιστά στρατιωτικό μυστικό και δεύτερον μπορεί να βοηθήσει τον εχθρό να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ