Πολωνία: Ρωσικός πύραυλος ήταν πιθανότατα το «άγνωστο αντικείμενο» – ΒΙΝΤΕΟ

Οι υποψίες από νωρίς είχαν στραφεί προς την πλευρά της Ρωσίας.

πολωνία

Το συμβάν με το «άγνωστο αντικείμενο» που εισέβαλε στον πολωνικό εναέριο χώρο είναι ένα μυστήριο που έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στη Πολωνία όσο και στη διεθνή κοινότητα.

Οι υποψίες ότι το αντικείμενο ήταν ρωσικός πύραυλος ενισχύονται από το γεγονός ότι η Ρωσία εξαπέλυσε μια μεγάλη επίθεση εναντίον της Ουκρανίας την ίδια ημέρα. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο πύραυλος δεν εξερράγη και επέστρεψε στην ουκρανική επικράτεια είναι ένα περίεργο περιστατικό που δεν έχει ακόμη εξηγηθεί.

Οι υποψίες φαίνεται να επιβεβαιώνονται καθώς όπως ανακοίνωσε επίσημα Πολωνός στρατηγός, όλα δείχνουν ότι το αντικείμενο που εισέβαλε σήμερα στον πολωνικό εναέριο χώρο ήταν πιθανότατα ρωσικός πύραυλος.

 

 

Ωστόσο όπως καταγράφηκε από την τροχιά του άγνωστου αντικειμένου στα ραντάρ της Πολωνίας, αλλά και από το γεγονός πως δεν υπήρξε κάποια πρόσκρουση ή – πολύ περισσότερο – έκρηξη του «αντικειμένου», δηλαδή πιθανότατα του ρωσικού πυραύλου, οδηγεί στο συμπέρασμα πως αυτός επανήλθε στην ουκρανική επικράτεια.

 

Πάντως η Πολωνία, που είναι και χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ – έχει τεθεί σε επιφυλακή μετά το «περίεργο» συμβάν.

Πολωνία: «Άγνωστο αντικείμενο» στο εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με το newsit, υπενθυμίζεται πως «αδέσποτος» ουκρανικός πύραυλος έπληξε το χωριό Πρζέβοντοφ στη νότια Πολωνία τον Νοέμβριο του 2022, σε ένα περιστατικό που δημιούργησε φόβους για επέκταση του πολέμου της Ουκρανίας και πέρα από τα σύνορα.

Τον Απρίλιο, στρατιωτικό αντικείμενο βρέθηκε σε δάσος κοντά στο χωριό Ζάμοσκ κοντά στην πόλη Μπίντγκοζ, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Στην συνέχεια αναφέρθηκε ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο.

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Στη φυλακή ο 18χρονος αδελφοκτόνος – Όλη η απολογία του

Πάτρα: Γεμάτος ο σάκος του Αη Βασίλη – Αυξημένη κίνηση στην αγορά παιχνιδιών

Πάτρα: Εκρυβε ποσότητες κοκαΐνης σε πατάρι καταστήματος – Προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό

Γιώργος Λυγγερίδης: Τελευταίο αντίο στον αστυνομικό που σκοτώθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη – Παρών ο Κ. Μητσοτάκης

Με κοινωνικό συσσίτιο περίπου 7.000 Πατρινοί – Καταφεύγουν σε Δήμο και Εκκλησία για τις γιορτές

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop