Πόρτο Χέλι: Με επιτυχία το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο, δηλαδή και με φυσική παρουσία και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω πανδημίας Covid-19, για την οποία έγινε εκτενής αναφορά σε ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Πόρτο Χέλι: Με επιτυχία το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας

Στο Πόρτο Χέλι διεξήχθη το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας, με έδρα τη Πάτρα, από 2 έως 5 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου AKS.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο, δηλαδή και με φυσική παρουσία και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση (Live streaming), τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω πανδημίας Covid-19, για την οποία έγινε εκτενής αναφορά σε ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Πόρτο Χέλι: Με επιτυχία το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας
Επίσης ξεχώρισαν οι στρογγυλές τράπεζες στις οποίες συμμετείχαν νέοι γιατροί αλλά και φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι και απέσπασαν ευμενή σχόλια για τις ολοκληρωμένες παρουσίες των, στοχεύοντας πάντα στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Η επίσημη ομιλία του συνεδρίου καλύφθηκε από τον καρδιολόγο της πόλης μας κ. Απόστολο Σωτηρούδη, ο οποίος ανέπτυξε με γλαφυρό τρόπο το θέμα : « Κοινωνικός αποκλεισμός των ηλικιωμένων εν καιρώ πανδημίας».
Αρκετές φορές έγινε αναφορά στο σύνδρομο ευπάθειας (Frailty), στο μικροβίωμα, στη σαρκοπενία, στην ανοσογήρανση και φλεγμονογήρανση, θέματα τα οποία θα απασχολήσουν τα μελλοντικά γηριατρικά συνέδρια της εταιρείας μας. Επίσης τονίσθηκε ο σημαντικός ρόλος του φαρμακοποιού στη πανδημία.
Τα θέματα τα συνεδρίου κατελάμβαναν ένα ευρύ φάσμα της Γηριατρικής ειδικότητας και παρουσιάστηκαν από πλειάδα ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων απ’ όλη την Ελλάδα. Πόρτο Χέλι: Με επιτυχία το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας απήυθηνε χαιρετισμό η επίτιμος πρόεδρος κα Θεοδωροπούλου Ιωάννα, ιατρός Παθολόγος, η οποία καλωσόρισε τους ομιλητές, τους συντονιστές και τους συνέδρους και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, όπως επίσης ευχαρίστησε και όλους τους συντελεστές της οργάνωσης του Πανελληνίου αυτού συνεδρίου και πρωτίστως τον πρόεδρο κ. Κώστα Χρυσανθόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή, ο οποίος λόγω εκτάκτου γεγονότος δεν κατέστη δυνατόν να έχει φυσική παρουσία.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταρόβας και Αργυρώ μαγειρεύουν «Μπέργκερ με χοιρινά πανσετάκια & μπλε τυρί» (βιντεο)
Το Πατρινό Καρναβάλι 2022 ξεκινάει από τη Νέα Υόρκη - Οι διοργανωτές του φιλόξοδου πρότζεκτ μιλούν στην «Π»
Δυτική Αχαϊα: Ημερίδα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
Νίκος Σκορδάκης: «Στην Πάτρα έχουμε κοινό που φεύγει και πάει στην Αθήνα να δοκιμάσει νέα πιάτα»