Πώς «διάβασαν» τα κόμματα τη δημοσκόπηση της DATA C για το pelop.gr και την «Π»

Τα σχόλια πολιτικών προσώπων για τη δημοσκόπηση της DATA C, με την πρόθεση ψήφου στην Δυτική Ελλάδα. Ποια μηνύματα έλαβαν.

 

Πώς «διάβασαν» τα κόμματα τη δημοσκόπηση της DATA C για το pelop.gr και την «Π»

Συζητήσεις σε κόμματα και πολιτικά γραφεία, προκάλεσε η δημοσκόπηση της DATA C για το pelop.gr και την εφημερίδα «Πελοπόννησο», καταγράφοντας την πρόθεση ψήφου στην Δυτική Ελλάδα, από την οποία προκύπτει ένα μικρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας (23,9%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (22,1%) με το ΚΙΝΑΛ να κρατά σταθερά την τρίτη θέση (7,3%), το κόμμα της Ελληνικής Λύση ν’ ακολουθεί (5,3%) και να έπονται ΚΚΕ (3,6%), Μέρα 25 (2%) και τους α αναποφάσιστους να φτάνουν στο υπολογίσημο ποσοστό του 20,8%.

Των Δημήτρη Τριανταφύλλοπουλου, Απόστολου Αναστασόπουλου

AXAIA:

Από τη ΝΔ, ο υφυπουργός Εξωτερικών – βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης, δήλωσε στην «Π»: «Δείχνει αυτό που κι εμείς πιστεύουμε. Ότι η κυβέρνηση έχει επιτύχει πολύ καλά αποτελέσματα στους περισσότερους τομείς. Η περιοχή μας έχει ακόμα πολλά πράγματα να περιμένει. Θα΄ναι πολύ καλύτερα όταν η Πατρών – Πύργου όταν ξεκινήσει και τελειώσει, όταν το Αστυνομικό Μέγαρο στην Πάτρα αρχίσει, όταν στο Αίγιο η ΕΒΟ ξεκινήσει την παραγωγή του εθνικού τυφεκίου και κόσμος δουλέψει, όταν στο ΚΕΤχ θα έχουμε ένα Κέντρο Τεχνολογίας για την άμυνα και ασφάλεια. Αυτά θα αποτυπωθούν στις δημοσκοπήσεις και τις κάλπες».

Δημοσκόπηση της DATA C για το pelop.gr: Τι θα ψήφιζαν οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, εάν είχαμε εκλογές την Κυριακή

Από το ΣΥΡΙΖΑ, η πρ. υπουργός – βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου σχολίασε στην «Π»: «Αυτό που συγκρατώ είναι η χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει να έχει μεγάλο πεδίο και ότι οι ψηφοφόροι του δεν απαντούν, αλλά και το ποσοστό των αναποφάσιστων που ως ένα σημαντικό πεδίο μπροστά μας. Κατά τ’ άλλα είμαι σίγουρη πως σε Αχαΐα και Δυτική Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτη δύναμη και με διαφορά στις επόμενες εκλογές. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης αυτό δείχνουν».

Από το ΚΙΝΑΛ, ο πρ. υφυπουργός – βουλευτής Θέοδοωρος Παπαθεοδώρου, υπογράμμισε στην «Π»: «Επιβεβαιώνει τη σημερινή πραγματικότητα. Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρούν, σταθεροποιείται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη θέση του τρίτου κόμματος, ενώ ενισχύονται τα ποσοστά της ΝΔ. Προφανώς τα ποσοστά μας δεν μας αρκούν. Αυτή την πολιτική πραγματικότητα επιδιώκουμε ν’ αλλάξουμε μέσα από την επικείμενη εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα μας, αλλά με στόχο τις εθνικές εκλογές. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί και η ΝΔ επωφελείται από το κενό, εμείς στοχεύουμε ν’ ανακτήσουμε ρόλο δύναμης εξουσίας, αλλά και κυρίαρχης με σύγχρονη – προοδευτική αντιπολίτευση. Αυτό θα σημάνει την ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού».

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος, με δήλωσή του στην «Π», αρκέστηκε να πει: «Εμείς δεν σχολιάζουμε δημοσκοπήσεις. Εμείς κάνουμε ενδοσκοπήσεις τα προβλήματα του ελληνικού λαού για να δώσουμε λύσεις. Το θετικό κλίμα, άλλωστε, τι βλέπουμε μέσα στον κόσμο».

Από το ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος – βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος, εκτίμησε στην «Π»: « Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση μ’ αυτά που γνωρίζαμε, αλλά εκτιμώ πως δεν καταγράφει την οξυμένη δυσαρέσκεια που εμείς καταγράφουμε από ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Το ότι ο κόσμος αποδέχεται τις θέσεις μας είναι κάτι που αποτυπώνεται στις επαφές μας στις γειτονιές. Μας προξενεί εντύπωση η πτώση του ποσοστού, καθώς δεν λαμβάνουμε τέτοια μηνύματα, ιδιαίτερα στην Αχαΐα. Θα χρειαστεί ιδιαίτερη μελέτη η έρευνα από εμάς και παρακολούθηση του συστήματος το προσεχές διάστημα».

Από το ΜέΡΑ 25 το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Λάτσης, σημειώνει στην «Π»: «Για λόγους αρχής δεν σχολιάζουμε καμία δημοσκόπηση. Όπως έχει πει και ο κ. Βαρουφάκης, δεν μας απασχολεί οτιδήποτε μετατοπίζει, την προσπάθεια του απλού πολίτη να βελτιώσει την καθημερινότητα του, στο πεδίο της πρόβλεψης από το πεδίο της δράσης».

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Του Χρηστου Θεοδωρόπουλου

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπου η ΝΔ καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό της στη Δυτική Ελλάδα, με προβάδισμα 3.3 μονάδων (25.7 με 22.4 του ΣΥΡΙΖΑ) και ενισχύεται περαιτέρω σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, αυξημένο είναι και το ποσοστό του ΚΚΕ.

Ο α’ επιλαχών βουλευτής ΝΔ Θανάσης Παπαθανάσης, ανέφερε στην «Π»: «Η κυβέρνηση δείχνει εξαιρετική ανθεκτικότητα, αν συνυπολογίσουμε τα τεράστια προβλήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί τα τελευταία 2 χρόνια. Οι πολίτες εισπράττουν τα μέτρα στην καθημερινότητά τους γι’ αυτό συνεχίζουν να τη εμπιστεύονται και να τη στηρίζουν».

Ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ταφλανίδης τόνισε στην «Π»: «Η τάση δείχνει μείωση της ψαλίδας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει μεγαλύτερα ποσοστά στις νεότερες ηλικίες. Υπάρχει αποσυσπείρωση στη ΝΔ και μεγαλύτερη συσπείρωση σε σχέση με το 2019 στο ΣΥΡΙΖΑ»..

Ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου (ΚΚΕ) Τίμος Παπανικολάου είπε στην «Π»: «Δεν εκπλήσσει το αυξημένο ποσοστό. Το ΚΚΕ έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι μία κυβέρνηση, με τόσα αντιλαϊκά μέτρα, να παρουσιάζεται ενισχυμένη».

 

ΗΛΕΙΑ:ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗΣ 

Του Πέτρου Γκίστη

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Χρήστος Γαβράς, σχολίασε στην «Π»: «Το γεγονός ότι η Ν.Δ. προηγείται, δείχνει πως οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε μια σειρά από πολύ σοβαρά ζητήματα. Υπάρχουν όμως σοβαρά θέματα που αφορούν στο νομό μας, για τα οποία πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, όπως ο δρόμος Πάτρα-Πύργος, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η Υγεία, οι πυρόπληκτοι κλπ, τα οποία πιστεύω θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη εκλογική δύναμη της Ν.Δ».

Ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Φλεβοτόμος, τόνισε στην «Π»: «Η πανδημία έβαλε στον «πάγο» μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα για τους πολίτες. Θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλήθηκε να αναλάβει τα ηνία της χώρας σε οικονομικά δύσκολους- μνημονιακούς καιρούς ενώ η ΝΔ ανέλαβε απαλλαγμένη από το βάρος των μνημονίων. Θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι οι ισορροπίες θ’ αλλάξουν άμεσα καθώς η πίστωση χρόνου τελειώνει. Η περίοδος χάριτος θεωρώ ότι τελείωσε. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να βρεθούν στο πλευρό των πολιτών προτείνοντας λύσεις. Την άνοιξη εκτιμώ ότι τα δεδομένα θα είναι εντελώς διαφορετικά».

Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα, δήλωσε στην «Π»: «Παραδοσιακά συνεχίζει να διατηρεί τα ικανοποιητικά ποσοστά, εν συγκρίσει με το πανελλαδικό του ποσοστό, που δυστυχώς είναι μονοψήφιο. Όμως, αυτό δεν είναι αρκετό για ένα κόμμα που άγγιξε κατά το παρελθόν ποσοστά του 45% και θέλω να πιστεύω πως με απαρχή την επικείμενη αλλαγή ηγεσίας θα οδηγηθούμε στην αναγέννηση του Κινήματος. Ο νομός μας θα συνεχίζει δυναμικά να κρατά υψηλά ποσοστά».

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορονοϊός: Σταθερά πάνω από 200 κρούσματα η Αχαΐα - Αγγιξαν τους 100 οι νέοι θάνατοι
Πάτρα - Μαρίνα: Αμεση αποκατάσταση και στο βάθος έργο - Ετοιμες μελέτες χωροθέτησης
Αλεξοπούλου: Η ομάδα της Νίκης Προαστείου έδωσε μάθημα αθλητικού ήθους σε όλους
ΕΚΑΜΕ Αιγίου: Ο εορτασμός της 3η Δεκεμβρίου ΦΩΤΟ