Πως επιχείρησαν να εξαπατήσουν τον Πρόεδρο των εργοληπτών Αχαΐας – Συναγερμός στα λογιστήρια

Ο απατεώνας συστήθηκε δια τηλεφώνου στο λογιστήριο της επιχείρησης ως «Παντελής Λυμπέρης, υπάλληλος του Δήμου Πατρέων.

Πέτρος μαντάς

Μέχρι και τον πρόεδρο του συλλόγου εργοληπτών Αχαΐας Πέτρο Μαντά προσπάθησαν να εξαπατήσουν και να υποκλέψουν τραπεζικούς κωδικούς οι απατεώνες του τηλεφώνου.

Ο απατεώνας συστήθηκε δια τηλεφώνου στο λογιστήριο της επιχείρησης ως «Παντελής Λυμπέρης, υπάλληλος του Δήμου Πατρέων. Ανέφερε στον υπάλληλο του λογιστηρίου ποσό για πληρωμή έργου που η επιχείρηση περίμενε να πάρει αυτές τις ημέρες. Προφανώς, είδε την απόφαση στη Διαύγεια όπου έχει δημοσιευθεί.

Μια απλή κίνηση απέτρεψε την επιχείρηση από την απώλεια πολλών χρημάτων, ανέφερε ο Πέτρος Μαντάς, ο οποίος με μήνυμά του χθες προς όλα τα μέλη του κλάδου στην Αχαϊα, τους καλούσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασταυρώνουν αυτά τα τηλεφωνήματα. «Καλημέρα. Σας ζητάω να επιστήσετε την προσοχή στο λογιστήριο σας για την πιθανότητα προσπάθειας υφαρπαγής του περιεχομένου των λογαριασμών σας, με τη παρακάτω μέθοδο, η οποία επιχειρήθηκε προ ολίγου σε εμάς και ευτυχώς απετράπη. Αναρτήθηκε στη διαύγεια εντολή πληρωμής μας από δήμο. Αμέσως έγινε τηλέφωνο στον σωστό αριθμό της εταιρείας, με αναφορά στο ακριβές ποσό του προς είσπραξη λογαριασμού(!) και ζητήθηκε IBAN και κάποια επιπλέον στοιχεία “για την (δήθεν) κατάθεση τους”…
Ευτυχώς, ο υπάλληλος το κατάλαβε και απετράπη. Είχε δώσει ο καλών τηλέφωνο κινητό κι όνομα, με άνεση, προφανώς για να δείξει οικειότητα. Η “επαφή” ήρθε μέσω viber ενεργού συναδέλφου, το οποίο χακαρίστηκε πρόσφατα. Παρακαλώ για τη προσοχή όλων σας, είναι πολύ-πολύ επαγγελματικό!»

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments