Πως στήθηκε η απάτη της χρονιάς στο Μεσολόγγι – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

Η νέα απάτη, μία από τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή, έχει προκαλέσει σοκ στην οικογένεια κορυφαίου θεσμικού παράγοντα.

ΑΠΑΤΗ

Θύμα μεγάλης απάτης έπεσε μία γυναίκα στο Μεσολόγγι. Συγκεκριμένα, «φτερά έκαναν» από το λογαριασμό επιχειρηματία του Μεσολογγίου περισσότερα από 700 χιλιάδες ευρώ.

Η νέα απάτη, μία από τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή, έχει προκαλέσει σοκ στην οικογένεια κορυφαίου θεσμικού παράγοντα.

Η απάτη της χρονιάς στο Μεσολόγγι – Άρπαξαν από επιχείρηση 757.000 ευρώ! – ΝΕΟΤΕΡΑ

Η επιχειρηματίας και σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου είδε να φεύγουν από το λογαριασμό της περίπου 750 χιλιάδες ευρώ μετά από μόλις δύο εντολές μεταφοράς χρημάτων. Οι επιτήδειοι άρπαξαν το τεράστιο ποσό από λογαριασμό που διατηρούσε σε τράπεζα του εξωτερικού.

Αρχικά υπέκλεψαν στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημιούργησαν αντίγραφο της διεύθυνσης e-mail της. Στη συνέχεια έστειλαν δύο εντολές για μεταφορά των χρημάτων (450 και 300 χιλιάδων ευρώ) σε έτερο λογαριασμό.

Οι πρώτες υποψίες για την υπόθεση της εξαπάτησης ήρθαν στον εξουσιοδοτημένο άνδρα, όταν στην τρίτη εντολή που δόθηκε για μεταφορά χρημάτων, ύψους 360 χιλιάδων ευρώ. Από την τράπεζα έγινε αντιληπτό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και επικοινώνησε με την επιχειρηματία η οποία τόνισε πως δεν είχε δώσει καμία εντολή για μεταφορά ποσού. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές, με την ίδια να έχει χάσει ένα τεράστιο ποσό από τις τραπεζικές καταθέσεις της.

Σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία από την αστυνομία μετά την καταγγελία και την υπόθεση η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Σύλληψη
Ηλεία