Πώς θα ξεπεράσεις την παρ’ολίγον σχέση σου – Το situationship τελείωσε

Αρκετές είναι οι φορές που μπορεί να σου είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεπεράσεις ένα situationship, μία παρ’ολίγον σχέση, συγκριτικά ακόμα και με πρώην που μπορεί να έμειναν στη ζωή σου για πάνω από έναν χρόνο.

situationship-sxesi Φωτογραφία από Khoa Võ (pexels.com)

Η λέξη «situationship» υπήρξε ένα από τα κυρίαρχα dating trends των προηγούμενων χρόνων και ορίζεται ως μία ερωτική ή σεξουαλική σχέση που δεν είναι επίσημη ή «αναγνωρισμένη».

Είστε και δεν είστε μαζί ταυτόχρονα, για να το πούμε με απλά λόγια, χωρίς αυτό που έχετε να μπορεί να οριστεί επακριβώς με βάση τις παραμέτρους της «κανονικής» σχέσης.

Η αλήθεια είναι, πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν το situationship με θετικό μάτι, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να παρατηρήσουν εάν οργανικά θα καλλιεργηθούν συναισθήματα ανάμεσα στους συντρόφους, ώστε να θελήσουν να προχωρήσουν σε επόμενη πίστα.

Αντικειμενικά βέβαια, αρκετές είναι οι φορές που μπορεί να σου είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεπεράσεις ένα situationship, μία παρ’ολίγον σχέση, συγκριτικά ακόμα και με πρώην που μπορεί να έμειναν στη ζωή σου για πάνω από έναν χρόνο.

Είναι κι αυτό που ίσως αισθάνεσαι ότι δεν πήρες το closure που άξιζες, ότι χάθηκαν πάρα πολλές προσδοκίες, ότι υπήρχαν προοπτικές που δε θα καρποφορήσουν ποτέ, ότι κάτι είχες φανταστεί που τελικά δε θα το αποκτήσεις, αυτό που δεν ήταν πραγματικά μία ευκαιρία να είστε μαζί, αλλά μία μετριότητα που πόνεσε συναισθηματικά.

Κάτι σαν ένα απωθημένο!

situationship

Φωτογραφία από cottonbro studio (pexels.com)

Πώς θα ξεπεράσεις το situationship

Ας το δούμε βήμα-βήμα:

1. Αποδέξου πως δεν ήταν για σένα

Μπορεί να ακούγεται απίστευτα κλισέ, όμως προφανώς για να έφυγε από τη ζωή σου, δεν ήταν ο σωστός άνθρωπος για σένα, χωρίς απαραίτητα να βαραίνει κάποιον το «φταίξιμο» και η ευθύνη. Ούτε χρειάζεται να κατηγορήσεις για κάτι τον εαυτό σου, ούτε να προσπαθήσεις περισσότερο, ούτε να αγκιστρωθείς στο σκεπτικό «σωστός άνθρωπος, λάθος timing».

via GIPHY

2. Δείξε καλοσύνη στον εαυτό σου

Όταν κάτι κάνει τον κύκλο του, μπορεί να αφήσει πίσω του αρκετά έντονα συναισθήματα θλίψης και απώλειας, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό, γιατί μέχρι χθες ήταν κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Το να είσαι σκληρή με τον εαυτό σου και να τον κατηγορείς που αισθάνεται έτσι, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει να ξεκολλήσεις από αυτό το στάδιο της απώλειας και ούτε είσαι «χαζή» που νιώθεις έτσι. Μην αρχίσεις να κατηγορείς τον εαυτό σου, γιατί όσο περισσότερο επαναλαμβάνεις αυτές τις ιστορίες μέσα στο μυαλό σου, τόσο τις φέρνεις στην πραγματικότητά σου και αυτό είναι άδικο για σένα.

3. Έμαθες κάτι από την εμπειρία;

Αυτή είναι η σωστή ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, αντί να αναρωτιέσαι τι έκανες λάθος. Δεν χρειάζεται να αποδώσουμε ευθύνες, ενίοτε οι άνθρωποι απλά χωρίζουν, γιατί δεν λειτουργεί το μεταξύ τους και αυτό είναι πάρα πολύ οκ. Το σημαντικό είναι να αξιολογήσεις τι έμαθες και τι πήρες από αυτή την εμπειρία, πώς μπορείς να «μεγαλώσεις» μέσα από αυτόν τον «χωρισμό» και να προχωρήσεις παρακάτω. Ίσως κάτι σου δίδαξε για το τι είναι αυτό που ζητάς από τον μελλοντικό σου σύντροφο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jay Shetty (@jayshetty)

4. Γέμισε τη ζωή σου

Εάν έχεις αρχίσει εμμονικά να σκέφτεσαι ξανά και ξανά μέσα στο μυαλό σου την χαμένη Ατλαντίδα, την παρ’ολίγον σχέση σου, το situationship που κράτησε έναν μήνα, τότε ήρθε η ώρα να γεμίσεις τη ζωή σου. Αυτές οι σκέψεις αναπτύσσονται εκεί που υπάρχει κενό, οπότε γύρνα την προοπτική και την προσοχή σου προς τα σένα, στα χόμπι, στις συνήθειες, στις ρουτίνες, στους στόχους σου. Πάρε πίσω τον έλεγχο της ιστορίας σου και άφησε στην άκρη την υπερανάλυση για το τι πήγε στραβά και δεν έδεσε το γλυκό.

 

Με πληροφορίες από huffingtonpost.co.uk

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ