Πότε ξεκινά η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας «Falcon Eye – 3»

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, ξεκινά η διμερής άσκηση τύπου LIVEX  «Falcon Eye – 3», μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Σαουδική αραβία

Αύριο, ημέρα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, ξεκινά η διμερής άσκηση τύπου LIVEX (Live Exercise) «Falcon Eye – 3», μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Η άσκηση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Συνέχεια των ασκήσεων Falcon Eye 1 & 2

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση περιλαμβάνει αεροπορικές επιχειρήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την αεροπορική βάση της Σούδας στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Η «Falcon Eye – 3» αποτελεί συνέχεια των ασκήσεων «Falcon Eye – 1» και «Falcon Eye – 2» και στο πλαίσιό της έχουν μετασταθμεύσει στη Σούδα 6 μαχητικά αεροσκάφη F-15, 7 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, ένα Αεροσκάφος Πολλαπλού Ρόλου και Εναέριου Ανεφοδιασμού καθώς και προσωπικό υποστήριξης εδάφους της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στο FIR Αθηνών με την εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων Εναέριας Υπεροχής και Εκπαίδευσης Εναέριας Μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών.

Στις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΚΡΟΣ
φωτιά
ΠΑΤΡΑ
Ρομά