Που κατεγράφησαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Αχαΐα – ΠΙΝΑΚΑΣ
Στον απόηχο της κακοκαιρίας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καταγραφές μετεωρολογικών σταθμών της περιοχής, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ιδιωτών παρατηρητών καιρού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στον απόηχο της πρόσφατης κακοκαιρίας, με άμεσες συνέπειες σε υποδομές στην Αχαΐα, παρουσιάζουν οι καταγραφές ορισμένων μετεωρολογικών σταθμών της περιοχής, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ιδιωτών παρατηρητών καιρού.
✔Ύψη βροχής που ξεπέρασαν μέσα σε λίγα 24ωρα την μέση κλιματική τιμή του Δεκεμβρίου για την πόλη της Πάτρας και τα προάστιά της, (~125mm), καθώς και ημερήσια ύψη βροχής που εμφανίζονται με εξαιρετικά μεγάλη σπανιότητα στην ευρύτερη περιοχή ήταν δύο από τα χαρακτηριστικά που καταδεικνύουν την σοβαρότητα της εν λόγω κακοκαιρίας.
✔Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι μετεωρολογικοί σταθμοί στον Βόρειο Λιμένα της πόλης, στον Ρωμανό και στον Καστελόκαμπο, όπου το ύψος βροχής της 11ης Δεκεμβρίου αποτελεί ρεκόρ ημερήσιου υετού από αρχής λειτουργίας τους (2008 & 2011 αντίστοιχα).
✔Παρόμοιου τύπου ρεκόρ αποτελούν και οι αντίστοιχες καταγραφές στους σταθμούς του Παναχαϊκού όρους και του Άνω Καστριτσίου με έτος έναρξης λειτουργίας τους το 2013.

Πηγή: Νικόλας Σερέτης/facebook
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Το Netflix ετοιμάζεται να γίνει «super app» τι αλλάζει για τους συνδρομητές
«Βούλιαξε» από νεολαία το πανηγύρι του Αχιλλέα Καμαρών ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Το GTA 6 διαρρέει κομμάτι κομμάτι, ενώ ο leeker βγάζει χρήματα από crypto
Η Γιορτή Τράγου στα Ζαχλωρίτικα ΦΩΤΟ
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Η Tesla ανακοινώνει κάτι μεγάλο για το μέλλον του αυτοκινήτου στις 3 Σεπτεμβρίου
