Προαστιακός: Πηγαινοέρχεται άδειο το τρένο στην Κάτω Αχαΐα

Προβληματίζει η εικόνα του Προαστιακού χωρίς κόσμο

Προαστιακός

Αποκαρδιωτική ήταν η εικόνα εντός του τρένου προς Κάτω Αχαΐα σε ένα από τα δρομολόγια των προηγούμενων ημερών, καθώς μόλις 3-4 άτομα χρησιμοποιούσαν το μέσο μεταφοράς για να μεταβούν στην περιοχή για τη βόλτα ή το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Ο Βασίλης Γκλαβάς από τη δραστήρια ομάδα των Φίλων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πάτρας δημοσίευσε φωτογραφίες όπου φαίνεται το άδειο τρένο και συνόδευσε την ανάρτησή του με μια άκρως ειρωνική λεζάντα. «Μεγάλη επιτυχία των νέων δρομολογίων του υπουργείου και της πρώην υφυπουργού που επέβαλε τα νέα δρομολόγια. Λαοθάλασσα από συνδημότες μας κατέκλυσαν την παραλία της Kάτω Αχαΐας» έγραψε ο κ. Γκλαβάς.

Η «ΠτΔ» ήρθε σε επικοινωνία μαζί του για να μεταφέρει την εικόνα που συνάντησε αλλά και τους λόγους που πιστεύει ότι οι εργασίες που έγιναν στη γραμμή του τρένου προ εβδομάδων στο κέντρο της Πάτρας, ουσιαστικά δεν προσέφεραν πολλά σε βελτίωση του μέσου. «Τρία ή τέσσερα άτομα βρίσκονταν στα βαγόνια. Επομένως δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν μειωθεί οι χρόνοι, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχουν απαραίτητες υποδομές. Πώς θα μαζευτεί αυτό το πράγμα; Αλήθεια δεν ξέρουμε. Δυστυχώς το τρένο έχει διαλυθεί και ταυτόχρονα αποκόπηκε ο σταθμός του Αγίου Ανδρέα μετά τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν» τονίζει ο κ. Γκλαβάς και συνεχίζει:

«Προσφάτως κάναμε προτάσεις στο υπουργείο για να βελτιωθεί η κατάσταση και η κ. Αλεξοπούλου που ήταν υφυπουργός Μεταφορών μάς κατσάδιαζε με αλαζονικό ύφος. Στο διά ταύτα όμως τι έχουμε; Εδωσαν μια γραμμή 450 μέτρων και περίμεναν να βελτιωθεί η κατάσταση; Δυστυχώς, μας δείχνουν ότι δεν θέλουν το τρένο».

Οι Φίλοι του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πάτρας εκφράζουν την απαισιοδοξία τους, καθώς διακρίνουν ότι πλέον το μέσο μεταφοράς δεν χρησιμοποιείται από εργαζόμενους αλλά και λουόμενους στον βαθμό που θα μπορούσε.

Επισημαίνει ο κ. Γκλαβάς: «Το τρένο δεν είναι για να κόβει βολτούλες. Είναι για να εξυπηρετεί τον κόσμο και τώρα δεν το κάνει. Είναι στενάχωρο, γιατί όταν κάναμε προτάσεις στην Hellenic Train, μας ζητήθηκε να μεταφέρουμε στην υφυπουργό τις προτάσεις μας και ότι δεν έχουμε λόγο επικοινωνίας με την εταιρεία. Δυστυχώς, το συμπέρασμα είναι ότι δεν θέλουν να βελτιωθεί το τρένο. Ας πουν “συγγνώμη, το τρένο πρέπει να κλείσει για ένα διάστημα ώστε να φτιαχτεί η γραμμή”. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο βόρειος κλάδος είναι σε χειρότερη κατάσταση».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε εργοτάξιο στη Λεπενού: Νεκρός ένας 52χρονος, πληροφορίες για αγνοούμενο και τραυματίες, η στιγμή της έκρηξης ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Βόμβα μεγατόνων από τον Αποστολάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;

Στεγαστικό: Παρεμβάσεις για την αύξηση της προσφοράς κατοικίας με στόχο τη μείωση των ενοικίων

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ξεκινά η δίκη, το έμβασμα που «μαρτυρά» τους ηθικούς αυτουργούς

Λύτρας: Επεισόδιο μέσα στη φυλακή, τι συνέβη