Προκαλεί ξανά ο Μίτσκοσκι: Οι προγραμματικές του δηλώσεις και οι αναφορές σε «Μακεδονία»

«Η Μακεδονία είναι το σπίτι μας»

Μίτσκοσκι

Τις προγραμματικές του δηλώσεις ολοκλήρωσε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Σ’ αυτές αναφέρθηκε τρεις φορές σε «Μακεδονία» κατά παράβαση της Συμφωνίας των Πρεσπών και αποκλίνοντας από το συνταγματικό όνομα της χώρας.

«Η Μακεδονία είναι το σπίτι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη δεύτερη αναφορά τόνισε πως «Είναι ώρα η Μακεδονία να κάνει κάτι παραπάνω για κάθε πολίτη» και τέλος σημείωσε «σας καλώ όλους να ενωθούμε για μια νέα Μακεδονία».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Μίτσκοσκι είχε δεσμευτεί ότι στην ορκωμοσία του, θα χρησιμοποιήσει αποκλειστικά τη συνταγματική ονομασία της χώρας, όμως στις προγραμματικές δηλώσεις, τη χρησιμοποίησε όπως ήταν πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τη δέσμευσή του αυτή, έχουν χειροκροτήσει και οι ΗΠΑ μέσω του πρέσβη τους στα Σκόπια. Μένει να φανεί αν την Κυριακή στην ορκωμοσία του θα τηρήσει τελικώς τη δέσμευσή του.

Διαβάστε επίσης:

 

Καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς από χωριά της Τριταίας, στάχτη 40.000 στρ. και αγροτικές υποδομές

Λύτρας: Τις επόμενες ημέρες το αίτημα αποφυλάκισής του, το δεύτερο βράδυ στον Κορυδαλλό

Σαν σήμερα 22 Ιουνίου 1941 Γερμανία, Ιταλία και Ρουμανία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Σοβιετική Ένωση, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τι άλλο συνέβη

myAADEapp: Άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος και εκκαθαριστικά