Προμηθέας: Ολα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του Ηλία Παπαθεοδώρου – Φωτος/Βίντεο

Ο Προμηθέας παρουσίασε κι επίσημα τον νέο του προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στους στόχους της φετινής σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Προμηθέας: Ολα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του Ηλία Παπαθεοδώρου - Φωτος/Βίντεο Ηλίας Παπαθεοδώρου και Χρήστος Μήλας

Τέσσερις ποιοτικοί στόχοι και νοοτροπία νικητή. Ο Προμηθέας του Ηλία Παπαθεοδώρου θα είναι ένας συνδυασμός εμπειρίας και νεανικότητας και θα στοχεύσει, όπως ειπώθηκε στη σημερινή παρουσίαση του έμπειρου τεχνικού στο «Promitheas Park», στην είσοδο στην 4άδα της Basket League, στην παρουσία στο Final-8 του Κυπέλλου, στην πρόκριση τουλάχιστον σε μια φάση στο Eurocup και στη δημιουργία ενός πυρήνα Ελλήνων παικτών που θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις:

O νέος προπονητής του Προμηθέα Πάτρας, κ. Ηλίας Παπαθεοδώρου, έλαβε πρώτος τον λόγο, κάνοντας εκτενή αναφορά στους μελλοντικούς στόχους της ομάδας, καθώς και στις ατομικές του φιλοδοξίες, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που αναλαμβάνω την τεχνική ηγεσία του Προμηθέα Πάτρας και ευχαριστώ τον Οργανισμό για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπό μου. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα απαρτίζεται από καλούς αθλητές, με σωστή νοοτροπία και κίνητρο, ώστε να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά. Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που όλοι γνωρίζουν πως αναπτύσσεται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που βρίσκομαι εδώ, το κίνητρο είναι ισχυρό και μαζί με το προπονητικό επιτελείο θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Δεν θα επιλέξουμε απλά τους καλύτερους αγωνιστικά παίκτες, αλλά αυτούς που έχουν κίνητρο να προπονηθούν σε υψηλό επίπεδο, ένταση και ενθουσιασμό, με ανιδιοτελή χαρακτήρα. Παράλληλα, έχουμε σκοπό να αξιολογήσουμε τα παιδιά του προγράμματος «ΝΟΥΣ» και να δώσουμε την δυνατότητα σε αυτούς που αξίζουν να κερδίσουν χρόνο συμμετοχής και να γίνουν βασικά στελέχη την ανδρικής ομάδας τα επόμενα χρόνια. Χρειαζόμαστε υπομονή, στήριξη και συμπαράσταση από όσους αγαπούν την ομάδα, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι για το οποίο θα είμαστε υπερήφανοι. Στόχος μας είναι να έχουμε μια χρονιά καλύτερη από την περσινή. Θέλουμε να επιστρέψουμε στην πρώτη τετράδα της Basket League και στο Final 8 του Κυπέλλου, ενώ στην Ευρώπη να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Παράλληλα, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα Ελλήνων παικτών, οι οποίοι θα αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο όλα όσα πρεσβεύει ο Προμηθέας. Επαναλαμβάνω, χρειαζόμαστε αθλητές με σωστή νοοτροπία και κουλτούρα, ώστε καθημερινά να δουλεύουμε στο γήπεδο με ενθουσιασμό και διάθεση και στο τέλος της ημέρας έχοντας κάνει την προσπάθεια μας, να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.”

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας, κ. Χρήστος Μήλας, απ’ την μεριά του αναφέρθηκε και αυτός στο «αύριο» του Συλλόγου, τονίζοντας τα εξής: “Η σταθερότητα είναι κάτι που θέλουμε να κυνηγήσουμε. Θέλουμε να σταματήσουμε να αλλάζουμε κάθε χρόνο τον κορμό της ομάδας και να πάμε σε κινήσεις σωστές και μακροχρόνιες. Θεωρώ πως είχαμε και φέτος μια επιτυχημένη χρονιά, καθώς ήμαστε μια ομάδα με συνεπέστατη παρουσία στην Ευρώπη τα τελευταία έξι χρόνια. Καμία ελληνική ομάδα εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης δεν το έχει πετύχει αυτό, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι είμαστε σε μια πόλη χωρίς αεροδρόμιο. Είναι κάτι πολύ δύσκολο και επίπονο για εμάς και οι επιτυχίες που έρχονται είναι πολύ σημαντικές για τον Οργανισμό και μετρούν διπλά. Η επιτυχημένη μας πορεία δεν σταματάει, θα συνεχιστεί ίσως με πιο δύσκολο τρόπο και συνθήκες αυτή τη φορά. Θα βάλουμε ποιοτικούς στόχους, που θέλουμε να επιτευχθούν, κάτι που έχει τεράστια σημασία για το μέλλον του Συλλόγου, έχοντας επιμονή και εμπιστοσύνη στην διαδικασία που θα ακολουθήσουμε. Κινούμαστε σε ένα ευρωπαϊκό επίπεδο και πρέπει να θέσουμε ένα πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό, είναι αυτός που ανέλυσε ο coach Παπαθεοδώρου. Θα έρθουν νέες επιτυχίες, να είστε σίγουροι για αυτό και θέλουμε μέσω αυτών, να δεθεί ακόμα περισσότερο ο κόσμος με την ομάδα. Ο Προμηθέας δεν είναι «φωτοβολίδα» και δεν είναι μόνο η ανδρική ομάδα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς όλος συνολικά ο Οργανισμός, με την ύπαρξη των εγκαταστάσεων μας, που είναι μοναδικές στην Ελλάδα και του προγράμματος «ΝΟΥΣ», δίνοντας μεγάλη βάση στην παραγωγική διαδικασία. Πανευρωπαϊκά θεωρούμαστε πλέον ένας Σύλλογος με σαφές πλάνο και πορεία προς το μέλλον. Αυτό πρέπει με πράξεις να το αποδεικνύουμε καθημερινά. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να δουλεύουμε με ιδιαίτερο ζήλο, ακολουθώντας τον δύσκολο δρόμο, ένα σταθερό πλάνο για να μπορέσουμε να εντάξουμε σιγά σιγά παίκτες από την Ακαδημία μας στην πρώτη ομάδα. Να δημιουργήσουμε με τον τρόπο αυτό μια ομάδα που θα αντανακλά την φιλοσοφία όλου του Οργανισμού και την δουλειά που γίνεται μέσα σε αυτόν.”

 

Προμηθέας: Ολα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του Ηλία Παπαθεοδώρου - Φωτος/Βίντεο Προμηθέας: Ολα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του Ηλία Παπαθεοδώρου - Φωτος/Βίντεο Προμηθέας: Ολα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του Ηλία Παπαθεοδώρου - Φωτος/Βίντεο Προμηθέας: Ολα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του Ηλία Παπαθεοδώρου - Φωτος/Βίντεο Προμηθέας: Ολα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του Ηλία Παπαθεοδώρου - Φωτος/Βίντεο Προμηθέας: Ολα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του Ηλία Παπαθεοδώρου - Φωτος/Βίντεο

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ