Προσεχώς στα φαρμακεία ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό
Τα εμβόλια για τον κορονοϊό αναμένεται να γίνονται στα φαρμακεία – όπως ήδη γίνεται με το εμβόλιο της γρίπης.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Δαγρέ, από δω και πέρα τα εμβόλια για τον κορονοϊό αναμένεται να γίνονται στα φαρμακεία – όπως ήδη γίνεται με το εμβόλιο της γρίπης.
Μιλώντας στο Πρακτορείο Fm, ο Γιάννης Δαγρές επισήμανε πως έχει ανοίξει ήδη ο σχετικός διάλογος με την Πολιτεία, καθώς ο εμβολιασμός στα φαρμακεία είναι πολύ πιο οικονομικός για το σύστημα υγείας, αλλα και πολύ πιο εύκολα προσβάσιμος για τον κόσμο.
Αν και ακόμη δεν είναι γνωστή στην διεθνή ιατρική κοινότητα η περιοδικότητα του εν λόγω εμβολίου, ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου επισήμανε ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθεί:
«Είναι κάτι που και η ίδια η κυβέρνηση μάς έχει διαμηνύσει από την αρχή ότι το επιθυμεί να γίνει, διότι γνωρίζει και από κάποιες χώρες του εξωτερικού που ήδη το κάνουν, ότι έχει πολύ μεγάλες ωφέλειες, καθώς ο εμβολιασμός στο φαρμακείο σώζει πόρους και παράλληλα αναβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών.
Κι αυτό διότι αν διασπαρεί ο ίδιος πληθυσμός σε πολύ περισσότερα φαρμακεία, και μπορεί ο κάθε φαρμακοποιός να εμβολιάσει κάποιους πολίτες, αυτό θα αυξήσει την προσοχή, την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα και την ασφάλεια του εμβολιασμού».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Apple AirTags: Τα υπέρ και τα κατά που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε
Η «Νέα Αριστερά» για τα κορίτσια του Πόλο από τη ΝΕΠ
Μικρές κόκκινες κουκκίδες στο δέρμα: Πότε είναι αθώες;
BMW: Αντιδράσεις για τη διαφήμιση Spider-Man στις οθόνες των οχημάτων
Σαββατοκύριακο μουσικό στην Ακράτα ΦΩΤΟ
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν τρώτε μπανάνα κάθε μέρα για μία εβδομάδα
Πανσέληνος στους Ιχθύς: Η σεληνιακή έκλειψη της 28ης Αυγούστου!
