Προσοχή: Νέα απάτη με επιστροφές φόρου – Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ

Προειδοποίηση από την ΑΑΔΕ για απάτες που γίνονται σχετικά με την επιστροφή φόρου

ΑΠΑΤΗ

Όλα τα πιθανά μέσα και  προσχήματα χρησιμοποιούν οι αυνείδητοι απατεώνες προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Μάλιστα δεν δίστασαν ακόμα και το όνομα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων – τη γνωστή μας εφορία – με το πρόσχημα… δήθεν επιστροφής φόρου!.

Προσοχή λοιπόν, όπως  προειδοποιεί με ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ, για απάτη μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για δήθεν επιστροφή φόρου.

Πολλοί φορολογούμενοι έλαβαν e-mail στο όνομα της ΑΑΔΕ, με το μήνυμα να αναφέρει ότι, έχει υπολογιστεί ο φόρος τους κι δικαιούνται επιστροφή, καλώντας τους να ακολουθήσουν βήματα για τα την πάρουν.

Η προειδοποίηση της ΑΑΔΕ

H ανακοίνωση της ΑΑΔΕ που προειδοποιεί του φορολογούμενους για το κακόβουλο λογισμικό:

«Αγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε,

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής».

Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

1 ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

2 ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

3 Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.

Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας.

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments