Πρωτιά της Ελλάδας σε ποσότητες στην εθελοντική αιμοδοσία

Το 33% του αίματος που συλλέγεται στην εθελοντική αιμοδοσία προέρχεται από συγγενείς των ασθενών και μόνο το 63% από Εθελοντές, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου το αίμα προέρχεται αποκλειστικά από Εθελοντές

Πρωτιά της Ελλάδας σε ποσότητες στην εθελοντική αιμοδοσία

Πρώτη στην Ευρώπη σε δωρεά αίματος αναλογικά με τον πληθυσμό είναι η Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα είναι και πρώτη στην κατανάλωση, χρησιμοποιώντας όχι μόνο το σύνολο των ποσοτήτων αίματος που δωρίζουμε, αλλά εισάγοντας και άλλες 20.000 μονάδες αίματος το χρόνο.

Αυτές οι μονάδες αίματος που εισάγονται, χρειάζονται για την κάλυψη των πάγιων αναγκών σε μεταγγίσεις των ατόμων με μεσογειακή αναιμία που χρειάζονται ανά δεκαπενθήμερο δύο μονάδες αίματος, τη στιγμή που το αίμα που συλλέγεται έχει διάρκεια ζωής μόλις 35 ημέρες.

Χαρακτηριστικό της «πρωτιάς» σε μονάδες αίματος, είναι ότι συλλέγουμε τις διπλάσιες ποσότητες από την Ελβετία. Και τις χρησιμοποιούμε όλες. Καθώς όμως η αιμοδοσία είναι ανταποδοτική, δεν υπάρχει μια σταθερή ροή αίματος, με αποτέλεσμα οι πολυμεταγγιζόμενοι να μην βρίσκουν αίμα στις περιόδους των διακοπών, αφού δεν υπάρχει σταθερή ροή στην αιμοδοσία.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ