Πυροσβεστική: Πρόστιμο για βεγγαλικά στη Λούτσα δίπλα σε δάσος, έρευνες για τα πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα

Πληθαίνουν τα περιστατικά με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα κοντά σε δασικές εκτάσεις.

πρόστιμο

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε από την Πυροσβεστική σε άνδρα που έριχνε βεγγαλικά στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Αρτέμιδα, δίπλα σε δάσος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.000 ευρώ, στις 23 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση καύσεων ειδών πυροτεχνουργίας (βεγγαλικά), πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην παραλία Αγίου Νικολάου, του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, στην Αττική.

Εντωμεταξύ, βίντεο ντοκουμέντο του MEGA αποκαλύπτει τη ρίψη πυροτεχνημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, την ώρα που η Αττική βρισκόταν για πρώτη φορά σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Το «πάρτι βεγγαλικών» έκαναν τη νύχτα μέρα, ενώ οι ριπές του ανέμου έφταναν τα 10 μποφόρ.

Συγκεκριμένα το ένα βίντεο είναι από το βράδυ της Παρασκευής, όταν και ήταν το ένα πύρινο μέτωπο πίσω από το άλλο σε έξαρση και οι ριπές του αέρα έφθαναν τα δέκα μποφόρ, κάνοντας την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη.

Και το δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, είναι πάλι κοντά στην Πάρνηθα, το βράδυ του Σαββάτου, όπου υπήρξε ρίψη βεγγαλικών, ενώ τα επίπεδα επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς ήταν στο 4.