Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ’οίκον περιορισμό ο αστυνομικός – Η διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή – Η αντίδραση της οικογένειας του ανηλίκου

Η διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα.

dias

Ο αστυνομικός που είναι υπεύθυνος για τον πυροβολισμό και τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά, απολογήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και με την ολοκλήρωση της απολογίας του, αποφασίστηκε ο κατ’οίκον περιορισμός του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αστυνομικός θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας ήθελε προσωρινή κράτηση και ο ανακριτής ελεύθερος με όρους.

Η ανακοίνωση από τον Αλέξη Κούγια

Μετά από 4ωρη ανακριτική διαδικασία, ο εντολέας μας Ι.Κ. αφέθηκε ελεύθερος με κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω διαφωνίας, όσον αφορά την προσωρινή του κράτηση, μεταξύ του κ. Αντιεισαγγελέως υπηρεσίας και του κ. Τακτικού Ανακριτού που διεξάγει την ανάκριση.

Ο 1ος Τακτικός Ανακριτής Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε ότι ο εντολέας μας πρέπει να μείνει ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα, διαφωνώντας με τη γνωμοδότηση του Αντιεισαγγελέως υπηρεσίας, ο οποίος είχε τη γνώμη ότι θα έπρεπε να κρατηθεί προσωρινά.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο εντολέας μας έμεινε προσωρινά ελεύθερος και μέσα σε προθεσμία λίγων ημερών, καλείται τη διαφωνία μεταξύ του κ. Τακτικού Ανακριτού και του κ. Αντιεισαγγελέως, να επιλύσει οριστικά, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος παρέστη κατά την απολογία του κυρίου κατηγορουμένου, είναι κατηγορηματικός ότι, η διαφωνία θα επιλυθεί υπέρ της απόψεως του κ.Ανακριτού, διότι δεν συντρέχει καμία από τις ουσιαστικές και δικονομικές προϋποθέσεις της προσωρινής κρατήσεως, αφού ο κατηγορούμενος ούτε ύποπτος φυγής είναι, ούτε βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο έχει, ούτε εγκληματικές πράξεις έχει διαπράξει στο παρελθόν, ούτε έχει καμία δυνατότητα να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως.

Από τη στιγμή που ήδη το θύμα είναι κατηγορούμενο για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις της νομίμου αμύνης υπέρ τρίτου και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο απαρτίζεται αποκλειστικώς από Τακτικούς Δικαστές, οι οποίοι πρέπει να αιτιολογήσουν νομικά την απόφασή τους, ενώ σε εκείνο το στάδιο ο Εισαγγελέας μόνο προτείνει και η γνώμη του δεν δεσμεύει την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, θα αποφασίσει υπέρ της οριστικής απελευθερώσεως του κυρίου κατηγορουμένου.

Οι πρώτες αντιδράσεις της οικογένειας του 16χρονου

«Θα εισφέρουμε οποιοδήποτε νέο αποδεικτικό στοιχείο έχουμε, προκειμένου να αποδείξουμε τους ισχυρισμούς μας», ήταν η πρώτη επίσημη αντίδραση της οικογένειας του 16χρονου Ρομά που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πυροβολισμό αστυνομικού τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Διαβατά, μέσω του δικηγόρου τους Θεόφιλου Αλεξόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

Ψυχραιμία συνέστησαν από την πλευρά τους οι πρόεδροι των Ρομά μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο σε κατ’ οίκον περιορισμό τον αστυνομικό μέχρι να αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο για την άρση της διαφωνίας Εισαγγελέα -Ανακριτή. Συνέστησαν μάλιστα, στους συγκεντρωθέντες να αποχωρήσουν και επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments