Ρόδος: Κύκλωμα νομιμοποιούσε αλλοδαπούς με εικονικά σύμφωνα συμβίωσης – Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις

Σε βάρος των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα από κοινού υφαρπαγής ψευδής βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα απάτης και παράβαση του Κώδικας Μετανάστευσης

ΚΥΚΛΩΜΑ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου διακριβώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, η δράση κυκλώματος που έναντι αμοιβής προέβαινε στη σύναψη εικονικών σύμφωνων συμβίωσης μεταξύ αλλοδαπών ανδρών και ελληνίδων γυναικών προκειμένου να εξασφαλίσουν τη χορήγηση άδειας διαμονής στους αλλοδαπούς.

Για την υπόθεση αυτή, στην οποία έχει εξακριβωθεί η εμπλοκή δεκαπέντε ατόμων, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα από κοινού υφαρπαγής ψευδής βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα απάτης και παράβαση του Κώδικας Μετανάστευσης.

Ειδικότερα όπως προέκυψε, το κύκλωμα αρχικά εντόπιζε αλλοδαπούς που δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για νόμιμη διαμονή στη χώρα μας ή δεν δικαιούνταν ανανέωση της άδεια διαμονής τους και παράλληλα προσέγγιζε ελληνίδες τις οποίες έπειθε να συνάπτουν εικονικά σύμφωνα συμβίωσης.

Ακολούθως επιχειρούσαν να προβούν στην έκδοση άδειας διαμονής για τους αλλοδαπούς ως σύζυγοι ελλήνων πολιτών, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί συνολικά έξι περιπτώσεις στις οποίες οι δράστες επιχείρησαν να εκδώσουν άδειες διαμονής με δικαιολογητικά στα οποία εμπεριέχονται εικονικά σύμφωνα συμβίωσης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε σήμερα (Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pateras-16xronou
grafeio
mpalaskas
Έλληνες