Ρόδος: Προφυλακιστέα η 45χρονη οικιακή βοηθός – Επικαλέστηκε μειωμένο καταλογισμό λόγω σχιζοφρένειας

Η 45χρονη οικιακή βοηθός απολογήθηκε σήμερα Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΡΟΔΟΣ

Η 45χρονη οικιακή βοηθόςαπολογήθηκε σήμερα για τη δολοφονία της 75χρονης κατάκοιτης και μη αυτοεξυπηρετούμενης, Φλώρας Καζέλλη στις Καλυθιές Ρόδου, επικαλούμενη όμως, μειωμένο καταλογισμό λόγω σχιζοφρένειας.

Η γυναίκα έχει ήδη ομολογήσει τρεις δολοφονίες, αλλά και την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της όταν εκείνο ήταν 1 έτους, ενώ στο πλαίσιο της υπόθεσης αναμένεται να κατατεθούν στοιχεία που θα προέρχονται από παρελθοντικές ιατρικές γνωματεύσεις, από τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικό ίδρυμα της Λέρου και από την ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που θα αποφανθεί ύστερα από αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης.

Τον μειωμένο καταλογισμό λόγω σχιζοφρένειας υποστηρίχθηκε και με στοιχεία των τριών καταθέσεων που έχει δώσει μέχρι στιγμής η 45χρονη, στη διαδικασία της προανάκρισης από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, όταν και η ίδια είχε αποκαλύψει πως είχε σταματήσει την φαρμακευτική της αγωγή, αφού της προκαλούσε καταστολή και αδυναμία ανταπόκρισης στα καθημερινά της καθήκοντα ως οικιακής βοηθού.

Θυμίζουμε πως εις βάρος της έχουν σχηματιστεί δύο ακόμα προκαταρκτικές δικογραφίες, ύστερα από τις ομολογίες της πως δολοφόνησε την 63χρονη Ειρήνη Περγαμάλη του Νικολάου, κάτοικο εν ζωή Λέρου, την 86χρονη Βασιλώ Σολδάτου του Σπυρανδρέα και την 70χρονη Θεοδοσία Τοκούζη του Γεωργίου, κατοίκους εν ζωή Ρόδου.

Τι δήλωσε στην απολογία της

Σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της, που σήμερα είναι 21 ετών, η οικιακή βοηθός ανέφερε πως παντρεύτηκε σε πολύ μικρή  ηλικία και, καθώς δε μπορούσε να διαχειριστεί το βάρος και τις ευθύνες της μητρότητας, αποπειράθηκε να πνίξει το παιδί της, λόγω πολύ έντονων ψυχολογικών προβλημάτων που η ίδια αντιμετώπιζε.

Μάλιστα, σε εκείνη τη χρονική στιγμή, ανέφερε πως διαρκώς άκουγε φωνές μέσα στο κεφάλι της, κάτι που την οδηγούσε στο να χάσει τα λογικά της.

Όταν συνειδητοποίησε την πράξη της, όπως υποστήριξε, κάλεσε η ίδια την Αστυνομία στο σπίτι. Μετά απ΄αυτό νοσηλεύτηκε για αρκετά χρόνια στο Ψυχιατρείο της Λέρου όπου ελάμβανε πάρα πολύ δυνατή φαρμακευτική αγωγή. Όταν οι θεράποντες ιατροί αλλά και η ίδια θεώρησαν ότι είχε ξεπεράσει τα ψυχολογικά της προβλήματα, μετά από αρκετά χρόνια βγήκε από το Ψυχιατρείο της Λέρου.

Στη συνέχεια, όπως είπε στην απολογία της, γνώρισε κάποιον με τον οποίο συνήψε σχέση και λίγο αργότερα απέκτησαν ένα κοριτσάκι ηλικίας σήμερα 15 ετών το οποίο έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια σε άλλο νησί της Δωδεκανήσου. Όταν έφυγε από το Ψυχιατρείο της Λέρου και για να εξασφαλίσει τα προς το ζην εργαζόταν σε σπίτια και φρόντιζε ηλικιωμένους και μάλιστα υποστήριξε ότι η εργασία αυτή της άρεσε.

Ωστόσο, όπως είπε στην απολογία της, πολλές φορές συνέχιζε να ακούει φωνές και να βλέπει περίεργες σκιές και έτσι πάλι νοσηλεύτηκε σε Ψυχιατρικό Ίδρυμα της Κρήτης, όπου παρέμεινε για αρκετά χρόνια. Μετά από το Ψυχιατρείο της Κρήτης, και θέλοντας να κάνει μια νέα αρχή βρέθηκε στην Κύπρο φροντίζοντας ηλικιωμένους μέχρι που άρχισε και πάλι να ακούει φωνές κι έτσι βρέθηκε σε ένα ακόμα ξανά σε ψυχιατρείο, στην Κύπρο, όπου επίσης παρέμεινε για αρκετό διάστημα.

Φεύγοντας από το ψυχιατρείο της Κύπρου, επέστρεψε στη Ρόδο και ξεκίνησε εκ νέου να εργάζεται σε σπίτια και να φροντίζει ηλικιωμένους ανθρώπους. Όπως ισχυρίστηκε, η κατάσταση της υγείας της χειροτέρευε όταν διέκοπτε τη φαρμακευτική αγωγή, αλλά πολλές φορές έπαιρνε την πρωτοβουλία και τα σταματούσε προκειμένου να είναι λειτουργική στην εργασία της, διότι της έφερναν κατατονία, εξάντληση, ζαλάδες και υπνηλία.

Σε ό,τι αφορά στη δολοφονία της 75χρονης κατάκοιτης Φλώρας Καζέλλη στις 21-11-2022, υποστήριξε ότι την αγαπούσε πολύ και τη λυπούσε το γεγονός ότι συνέχεια ούρλιαζε από τους πόνους. Εκείνο το βράδυ, όπως είπε, ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι και κοιμόταν ανήσυχα.

Όπως ισχυρίστηκε στην απολογία της, τις πρώτες πρωινές ώρες, περίπου λίγο μετά τις 6:30 το πρωί άκουγε συνεχώς μια φωνή να της λέει «λύτρωσέ την, λύτρωσέ την, υποφέρει» και ξεκίνησε να βλέπει και σκιές να περιφέρονται στο χώρο. Οι φωνές, όπως είπε, της ζητούσαν να λυτρώσει την 75χρονη.

Έτσι, την πλησίασε στο κρεβάτι, έβαλε το χέρι της στόμα της ηλικιωμένης και στη συνέχεια της έκλεισε τη μύτη με σκοπό να την πνίξει κι επειδή η 75χρονη κουνούσε τα χέρια της, τότε έπιασε ‘ένα μαξιλάρι και ολοκλήρωσε την πράξη της, όπως περιέγραψε.

Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί κάλεσε η ίδια την Αστυνομία.

Ισχυρίστηκε ότι ήταν σε απόλυτο σοκ και πολύ φοβισμένη, δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε γίνει και ανέφερε πως όταν έδωσε την πρώτη της κατάθεση στην Αστυνομία ήταν σε πανικό και αναίρεσε τον ισχυρισμό της ότι την σκότωσε επειδή δεν την άφησε να κοιμηθεί.

«Ο μόνος λόγος που με οδήγησε στο να συμβεί αυτό το κακό ήταν οι έντονες φωνές που άκουσα εκείνο το βράδυ, που μάλιστα μετουσιώθηκαν και σε σκιές με αποτέλεσμα να με κατευθύνουν στο μοιραίο γεγονός» φέρεται να είπε και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν έτρεφε αρνητικά συναισθήματα ούτε για την 75χρονη ούτε και για κανέναν άλλον ηλικιωμένο που φρόντιζε και δήλωσε βαθιά λυπημένη για την απώλεια της Φλώρας Καζέλλη.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», έχουν σχηματιστεί εις βάρος της ακόμη δύο προκαταρκτικές δικογραφίες μετά τις ομολογίες της σε τρείς καταθέσεις της. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι δολοφόνησε την 63χρονη Ειρήνη Περγαμάλη του Νικολάου, κάτοικο εν ζωή Λέρου, την 86χρονη Βασιλώ Σολδάτου του Σπυρανδρέα και την 70χρονη Θεοδοσία Τοκούζη του Γεωργίου, κατοίκους εν ζωή Ρόδου.

Εχει σχηματιστεί αυτοτελής προκαταρκτική δικογραφία για την δολοφονία της 63χρονης Ειρήνης Περγαμάλη, που θα διαβιβαστεί για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω, λόγω αρμοδιότητας κι ακόμη μια προκαταρκτική για τις δολοφονίες των άλλων δύο γυναικών, που θα διεκπεραιώσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης της παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Πολυξένη Χατζηγιάννη.

 

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κορονοϊός